Pjevačica Neda Ukraden u autobiografiji 'Zora je svanula' pisala je o doktoru kojeg je ludo voljela i za kojeg se htjela udati, ali i otkrila detalje veze sa Sašom Popovićem. Navela je da su njih dvoje vezu započeli na ljeto 1989. i da su mnogo vremena provodili zajedno, zatim da su često putovali na relaciji Sarajevo - Novi Sad i planirali zajedničku budućnost. Neda je upoznala Sašinu majku Branku s kojom je bila jako bliska, a i njena obitelj - majka, otac i kći Jelena sjajno su prihvatili Popovića.

Neda Ukraden
Instagram 

Osim detalja o tome gdje su se viđali i provodili vrijeme, pjevačica nije otkrila ništa više, a po svemu sudeći izgleda da je jednu veoma važnu stvar prešutjela u autobiografiji. Navodno, riječ je o njenoj trudnoći. Neda i Saša Popović sredinom 1990. godine navodno su saznali da će postati roditelji, prenosi Kurir od dobro obaviještenog izvora, ali je pjevačica nakon nekoliko mjeseci imala spontani pobačaj. Poslije toga bili su još nekoliko mjeseci u vezi, a prekid je uslijedio početkom 1991., kad su odnosi između njih zahladnjeli.

Da u ovome može biti istine, vidi se iz izjave koju je Saša Popović dao 10. lipnja 2021. na promociji albuma svoje supruge Suzane Jovanović. Tad je pričao o proročanstvima Babe Vange koja mu je, kako je sam rekao, mnogo toga predvidjela.

Saša Popović
Antonio Ahel/Pixsell 

'Vanga je pričala srpski lijepo, razumno. Tad mi je rekla: 'Imaš 37 godina, otac ti je poginuo u prometnoj nesreći. Tvoja majka ne pali svijeću za slavu, moraš je upozoriti na to. Taj crveni auto koji si kupio je fenomenalan i čuvaj te papire koje si u Beču napravio'. Pao sam u nesvijest kako ona sve to zna. Još mi je rekla: 'Ta grupa u kojoj si sad, raspast će se. Za godinu dana nećete postojati'. A mi tad, 20. kolovoza 1990., imamo 120.000 gledatelja u Sofiji na vrhuncu karijere', govorio je on, pa nastavio:

Između ostalog Vanga je Saši tada kazala da će postati direktor velike glazbene tvtke, da će umrijeti u 86. godini života prirodnom smrću, kao i da se neće oženiti narednih šest godina iako ima djevojku.

'Pitam ja Vangu: 'Pa kako se Vanga neću oženiti kad mi je djevojka trudna', a ona mi odgovara: 'Od te djevojke nema ništa, niti će se to dijete roditi. Petog siječnja sljedeće godine vas dvoje ćete prekinuti'. Ne mogu reći o kome se radi, ali sve se odigralo onako kako je proročnica kazala. Dogodilo se i to da sam se po njenom proročanstvu tek u 48. godini oženio Suzanom i kraj nje pronašao mir', priznao je Saša.

Suzana Jovanović i Saša Popović
Dragana Udovičić/Kurir 

Iz Sašine izjave se zaključuje da je on Babi Vangi 20. kolovoza 1990. rekao da ima djevojku koja je u četvrtom mjesecu trudnoće, na što mu je ona rekla da se to dijete neće roditi i da će s partnericom prekinuti 5. siječnja 1991. Neda Ukraden u autobiografiji na 234. stranici navodi da je s Popovićem prekinula početkom 1991.

'Sale i ja smo se polako hladili i prorijedili naše viđanje. Situacije i događaji koji su se nizali velikom brzinom sve više su nas udaljavali. Iako je naizgled bilo sve ok, jasno je bilo i meni i njemu da je jaz među nama poprilično velik. Moj najbolji lijek uvijek je bio rad, pa me je i na početku te 1991. godine posao u vezi s novim albumom s Hari Mata Harijem prilično vezao za Sarajevo, potpuno mobilirao i okupirao svaki slobodan trenutak. Uz koncerte i turneje, kojih je uvijek bilo, nisam imala vremena za dodatna uzbuđenja i opterećenja privatnim problemima, pa je relacija Sarajevo - Novi Sad nekako ostala po strani', napisala je pjevačica, koja je jednom prilikom ipak negirala navode o trudnoći.

Neda Ukraden
Story press 

'To nije točno. Ja sam rekla što sam imala reći, ostalo ne želim komentirati i ulaziti u neke detalje koje je netko iskonstruisao. Smatrala sam da sam dužna objaviti knjigu koja se tiče mog života, a ne da netko drugi piše o mom životu stvari koje nemaju veze sa mnom. Ja sam trenutno u vožnji i sve što sam željela reći i otkriti nalazi se u knjizi', objasnila je pjevačica, dok se Popović nije oglašavao.