Kompozitor i voditelj natjecanja 'Zvezde granda', Saša Popović, gostovao je u jednoj televizijskoj emisiji gdje je govorio o svojim glazbenim počecima i poznanstvu s Lepom Brenom.

Njegov tadašnji bend napustila je pjevačica Spasa i bio im je potreban novi ženski vokal.

Lepa Brena
Kurir televizija 

'Sjećam se kad je Brena došla na jednu probu, a Spasa je pjevala 'Proud Mary', čuveni hit Tine Tarner. Brena prilazi, otima joj mikrofon i nastavlja pjevati. Kad je završila pjesmu rekla je: 'Ovako se pjeva' i otišla. Otpjevala je zaista odlično, daleko bolje od Spase', rekao je Popović.

Bend je prihvatio Lepu Brenu, međutim, ona je, kako kaže, rasla u veoma strogoj patrijarhalnoj obitelji i morala je za to dobiti dozvolu od svog oca.

'Kaže ona, mora netko pričati s mojim tatom. Ona je imala 18 godina, tek je upisala prvu godinu Ekonomskog fakulteta u Beogradu. I ona mi kaže: 'Idemo sutra kod mene, samo pazi, on je malo strog'. Ništa, ja obučem smeđo odijelo, kravatu, bež košulju da to sve izgleda tip top, onako ozbiljno. Čuli su i njeni roditelji za naš bend, a zaista smo svirali jako dobro i radili smo show', rekao je te nastavio:

Saša Popović
Nemanja Nikolić/Kurir 

'I ja dođem, dobar dan, dobar dan. Kažem njenom ocu: 'Mi sviramo tu u hotelu Galeb'. On kaže: 'Dobro, i što sad?'. Ja kažem: 'Mi bi htjeli da vaša kći pjeva s nama'. On će na to: 'Moja kći da pjeva s vama u kavani?'. 'Ne', rekao sam mu, 'nije to kavana, to je hotel i to veoma luksuzan', iako mu to dođe na isto - hotel ili kafana, to je restoranski ambijent. On ponovi: 'Moja kći da bude kavanska pjevačica?'. 'Ne', kažem mu, 'ne kavanska, hotelska pjevačica'. Kaže on: 'Vidi dečko, mrš van! Moja kći da bude kavanska pjevačica. Neću da čujem za to, da mi to nikad više niste spomenuli!', ispričao je Popović.

Lepa Brena se, ipak, pridružila bendu.

'Ja sam se vratio kod ovih mojih iz benda i pitaju me šta je bilo, kažem ništa, istjerao me čovjek van. Krenuli smo na zakazan nastup, a svuda na oglasima je bila Spasina slika. Naš prijatelj Caka dovezao je na kraju Brenu u automobilu koji samo što se nije raspao'.