Lepu Brenu i njenog supruga Slobodana Bobu Živojinovića susjedi su prije nekoliko mjeseci prijavili zbog bespravne gradnje kuće na zemljištu u vlasništvu Grada Beograda pokraj njihovog obiteljskog doma na Bežanijskoj kosi.

Naime, nekoliko starosjedioca koji žive u neposrednoj blizini pozvalo je inspekciju i predočilo joj da pjevačica sa suprugom uveliko gradi objekt na zemljištu koji nije u njihovom vlasništvu.

undefined
Instagram 

'Znam točno i tko je zvao i koliko puta. Do sada nitko nije reagirao. Kad se tako može zidati, ajde i mi ćemo graditi na gradskom zemljištu. Tko zna koje su tu veze potegnute i tko im je obećao da će sve to biti u redu, ali ja ovdje živim godinama i točno znam da to zemljište nije u njihovom vlasništvu. Nemam ništa protiv Brene i njene obitelji. Jasno je da imaju novca i da 'para vrti gdje burgija neće', međutim, smeta mi što zakon nije isti za sve. Zašto to nije regulirano, nema ni table za gradnju, ništa, baš ništa. Pa ne gradi pjevačica u svom dvorištu već na javnoj površini. Poslije se pitaju zašto susjedi prijavljuju, pa zato što se osjećamo bezvrijedno kad neko može uzimati državnu imovinu, a neki od nas su podnosili zahtjeve da kupimo taj dio i bili smo puno puta odbijeni', kaže sugrađanin.

Gradnja nove kuće Lepe Brene
Zorana Jevtić/KURIR 

Da je u pitanju bespravna gradnja, pokazuje to što za objekt ne postoji građevinska dozvola u javno dostupnim dokumentima na stranici tamošnjeg geodetskog zavoda. Upravo iz tih dokumenata jasno je da je Brenino i Bobino zemljište samo ono na kojem je njihova kuća, a da je zemljište van objekta vlasništvo Grada Beograda, kao i da nije formirano novo građevinsko zemljište na kojem bi se trebao graditi bespravni objekt.

Gradnja nove kuće Lepe Brene
Zorana Jevtić/KURIR 

Kako sad izgleda gradilište bespravnog objekta u dvorištu Živojinovića, zabilježile su najprije kamere emisije 'Paparazzo lov', a novinari su se i sami zaputili tamo kako bi porazgovarali sa susjedima poznatog para.