Domaća javna scena najčešće je obilježena tračevima, svađama i skandalima, međutim, brojni su primjeri i velikih prijateljstva na estradi koja su prerasla i u kumstva.

Prema ono staroj narodnoj: 'Kum nije dugme', tako su se i birali, a mi vam u nastavku donosimo najpoznatija estradna kumstva.

Slatki greh s Lepom Brenom napravio je uspjeh kakav nitko u povijest Jugoslavije nije, a u znak poštovanja Saša Popović je Brenu uzeo za kumu koja je bila svjedok kad se on oženio sa Suzanom Jovanović.

Suzana Jovanović i Saša Popović vjenčali su se 1998.
Dragana Udovičić/Kurir 

Košarkaš Miloš Teodosić bio je kum na vjenčanju Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića, dok je drugi kum bio Aco Pejović s kojim su Živojinovići izuzetno bliski.

Aleksandra Prijović i Filip Živojinović sa sinom
Instagram 

Legendarni pjevač Šaban Šaulić bio je vjenčani kum Zorici Brunclik i Miroljubu Aranđeloviću Kemišu, koji se svakog dana sjećaju lijepih dana i prijateljstva za cijeli život koje su gajili s pokojnim pjevačem.

Kemiš i Zorica Brunclik su u braku
Facebook 

Ana Bekuta i Mira Škorić dugogodišnje su prijateljice, suradnice, ali i kume čije poznanstvo traje preko tri desetljeća. U znak prijateljstva i kumstva Mira i Ana snimile su čak dva dueta. Prvi je bio 'Dobro smo se našle', a drugi simboličnog naslova 'Kumina pesma' koji su prezentirali u nekadašnjem 'Grand showu'.

Mira Škorić i Ana Bekuta
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR, Nemanja Nikolić/Kurir 

Ilda Šaulić i Dajana Paunović su nerazdvojne dugogodišnje prijateljice i kume koje zajedno dijele i dobro i zlo pa ih često možemo vidjeti zajedno na javnim okupljanjima i manifestacijama.

Ilda Šaulić i Dajana Paunović
Screenshot 

Suzana Mančić bila je kuma na svadbi Aleksandra Ilića i Bilje Jevtić.

Suzana Mančić
Dragana Udovičić/Kurir 

Andreana Čekić druži se s brojnim estradnim osobama, a Darku Laziću bila je vjenčana kuma na svadbi s Anom Sević od koje se kasnije razveo, međutim, to nije utjecalo na njihovo veliko prijateljstvo koje i danas imaju. Pjevačici ovo nije jedino kumstvo, s obzirom da je kumovala i kolegici Katarini Grujić koja se prošle godine zarekla na ljubav pred Bogom svom izabraniku Marku Gobeljiću.

Andreana Čekić
Instagram 

Milica Todorović i Stevan Anđelković upoznali su se još tijekom takmičenja u 'Zvezdama Granda', a pjevač je htio da mu upravo ona bude kuma na vjenčanju s voljenom Natašom.

Goga Gačić i Tamara Milutinović zajedno su gradile karijeru u bendu Đavolice, a njihovo druženje nastavilo se i nakon raspada grupe, što su kasnije okrunile i kumstvom.

Aleksandra Mladenović kumovala je na vjenčanju Nenada Manojlovića, ali ne svom kolegi već njegovoj supruzi, a gotovo ista situacija dogodila se s kolegicom Vanjom Mijatović kada je bila kuma njenom odabraniku.