Promjena vjere na našim prostorima uvijek je bila pod povećalom javnosti. U nastavku vam donosimo popis zvijezda koji su se odrekli svoje vjere.

Sinan Sakić

Pokojni pjevač Sinan Sakić, iako rođen kao musliman, jedan je od prvih koji je pronašao svoj duhovni mir u drugoj vjeri. U Indiju je često odlazio sa suprugom Sabinom, što zbog kćeri koja je tamo studirala, što zbog želje da uživaju u njihovom načinu života. Sinan i Sabina su u Indiji upoznali i duhovnog vođu Sai Babu te su boravili u njegovom hramu. Meditacije su ih opuštale i smirivale. Sakići su prvi put otišli u Indiju 1996. godine, kada je njihov sin Alen imao teške opekotine. Tvrdili su da im je upravo indijski duhovni vođa puno pomogao kod ovog problema. Sinan je često govorio da ga je budizam veoma zainteresirao.

Sinan Sakić
Dragana Udovičić/Kurir 

Amir Rešić Nino

Na estradi najpoznatija osoba koja je čak dva puta navodno mijenjala vjeru bio je pokojni folk pjevač Amir Rešić poznatiji kao Nino. Navodno je s islama sredinom 90-ih na vrhuncu slave prešao na kršćanstvo i uzeo ime Nikola. U pravoslavlju je navodno ostao do 2004. godine kada se ponovo vratio u islam. Nino je preminuo 2007. godine.

Nino Rešić
Youtube/Screenshot 

Lepa Brena

Među onima koji su promijenili vjeroispovijest je bila i Fahreta Živojinović nadaleko poznatija kao Lepa Brena koja je islam zamijenila pravoslavljem, a na krštenju dobila ime Jelena. Lepa Brena nikada nije htjela komentirati razlog za ovakav korak, ali se pridržavala svih pravoslavnih pravila i zajedno sa obitelji slavi Svetog arhanđela Mihaila.

Lepa Brena na reprizi dočeka
Antonio Ahel/ATAImage/Pixsell 

Seka Aleksić

Seka Aleksić je dijete miješanog braka. Seka Aleksić danas ne krije kako je ponosna pravoslavka, redovito ide u crkvu, posjećuje manastire i s ponosom slavi slavu, kao i pravoslavni Božić i Uskrs.

Indira Radić

Indira Radić, dijete iz bosanskog miješanog braka, rođena u Doboju, također je mijenjala vjeru. Ona je danas ponosna pravoslavka, a snimila je i pjesmu 'Srpkinja je mene majka rodila'.

Indira Radić
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR