Lepa Brena i njen suprug Slobodan Boba Živojinović odlučili su na svoju listu nekretnina dodati još jednu pa su tako nedavno bespravno počeli graditi novu kuću - na zemljištu u vlasništvu Grada Beograda pokraj njihovog obiteljskog doma na Bežanijskoj kosi.

Lepa Brena i Boba Živojinović su supružnici
Instagram 

Da je u pitanju bespravna gradnja, pokazuje to što za objekt ne postoji građevinska dozvola u javno dostupnim dokumentima na stranici tamošnjeg geodetskog zavoda. Upravo iz tih dokumenata jasno je da je Brenino i Bobino zemljište samo ono na kojem je njihova kuća, a da je zemljište van objekta vlasništvo Grada Beograda, kao i da nije formirano novo građevinsko zemljište na kojem bi se trebao graditi bespravni objekt.

Kako bi se dokumenti protumačili na ispravan način, tamošnji mediji kontaktirali su osobu upućenu u geodetske poslove.

Gradnja nove kuće Lepe Brene
Zorana Jevtić/KURIR 

'Na osnovi ovih dokumenata kristalno je jasno da je na tom velikom zemljištu više objekata, među kojima je i njihova kuća, i da je sve to zapravo zajedničko vlasništvo, odnosno vlasništvo Grada Beograda. Za bilo kakvu suglasnost za gradnju ili bilo što drugo što bi oni tamo radili najprije moraju imati suglasnost Grada. Sama činjenica da Živojinovići nisu postupili po propisu i stavili tablu s građevinskom dozvolom ukazuje na pokušaj gradnje bespravnog objekta. Inače, oni su mogli izgraditi još jednu kuću pokraj, kao što su i napravili, ali za to treba imati sve potrebne građevinske dozvole, kao i za kanalizaciju, vodovod, struju... Ali, ako su sve te priključke povukli iz glavnog objekta, mogli su prijaviti da grade samo pomoćni objekat, a oni su zapravo počeli graditi još jedan glavni, odnosno kuću. Vrlo je moguće i da su Živojinovići tu gradnju prijavili upravo kao gradnju pomoćnog objekta i da za to traže dozvolu. A ako bude bilo šutnje iz administracije, može se dogoditi da im dozvola prođe kao dozvola za pomoćni objekt', rekao je sagovornik.

Gradnja nove kuće Lepe Brene
Zorana Jevtić/KURIR 

Kako sad izgleda gradilište bespravnog objekta u dvorištu Živojinovića, zabilježile su najprije kamere emisije 'Paparazzo lov', a novinari su se i sami zaputili tamo kako bi porazgovarali sa susjedima poznatog para.

Gradnja nove kuće Lepe Brene
Zorana Jevtić/KURIR 

Oni su uvjereni da ova gradnja nije po propisima.

'Ta kuća se gradi nekoliko mjeseci. Mi to nismo ni primijetili sve dok nije 'niknuo' ovaj kat pa se sad može vidjeti i preko ograde. Tu sigurno nisu čista posla, sigurno im nitko nije dao dozvolu za tu gradnju. Brena i Boba su najprije htjeli prodati ovu kuću, a zatim i ovu manju pokraj koja je izgrađena za poslugu. Izgleda da su se predomislili pa su sad počeli s gradnjom ove nove. Vrlo je moguće da je za njih, a ovdje po mjestu se priča i da će napraviti poseban ulaz i da će je iznajmljivati. Tko zna što je tu u pitanju. Imala bi inspekcija tu puno posla, to je sigurno, i to ne samo kod njih, već po cijeloj Bežanijskoj kosi', rekli su neki od njihovih prvih susjeda.