Lepa Brena tih je dana bila na vrhuncu slave. Njen ormar bio je pun bundi, iza sebe je imala milijun prodanih ploča, vojsku obožavatelja, Barbike s njenim likom, ljubav voljenog muškarca, a onda se sve srušilo.

Bilo je to 2000. godine kad joj je stigla poruka koja ledi krv u žilama.

'Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan se nalazi kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu nedostajati dlaka s glave', stajalo je u prvoj poruci otmičara koji su oteli njenog starijeg sina Stefana.

Lepa Brena i Boba Živojinović
Instagram 

Ostvarilo se proročanstvo gatare Babe Vange koja je Lepoj Breni kao djevojčici prorekla da će biti poznatija i od Tita. Tad, Fahreta Jahić, još nije ni sanjala da će se popeti na glazbeni tron Jugoslavije, a zbog toga i proživljavati najdublju patnju - otmicu djeteta. Nakon te poruke više ništa nije bilo isto. U obitelji slom, neizvjesnost, bol... Iščekivale su se direktive što Brena mora napraviti da joj vrate sina. Pjevačica je tek nekoliko godina nakon smognula snage pričati o tome te rekla da su otmičari tražili novac čak i za Stefanov leš.

Pet dana pjevačica i njen suprug Boba Živojinović nisu znali je li im sin živ, a onda je stigla druga poruka.

'Javili su nam da Stefana možemo otkupiti na dva načina. Živog za 2.5 milijuna tadašnjih njemačkih maraka ili mrtvog za pet milijuna. Rekli su i da će nam, u slučaju druge mogućnosti, slati dio po dio Stefanovog tijela', rekla je Brena.

Lepa Brena
Kurir 

Upozorili su ih da ne zovu policiju i dali im rok od dva dana da skupe novac. Naglasili su im da ne odugovlače s isplatom. Za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj će ruci, prijetili su, biti jedan prst manje, a ako se ne jave ni nakon 10 dana, Brena i Boba otkupit će mrtvog Stefana.

Živojinovići nisu gubili vrijeme, odmah su skupili novac i Stefana vratili živog kući. Breni još nije jasno kako do danas nije otkriveno tko im je priuštio najgoru noćnu moru u životu.

'Sve su otmice otkrivene, samo nije otkriveno tko je to napravio mom djetetu. Nakon toga se više ničega ne bojim. Naravno da danas imam osiguranje, to su profesionalni ljudi koji se ne vide, ali točno znaju što trebaju raditi', rekla je pjevačica.

Nije htjela govoriti na koji način su joj vratili sina. Obitelj nakon toga više nije ista. Žive i rade normalno, ali tragičan događaj ostavio je traga. Ne slaže se s onom da vrijeme liječi sve rane. Osim otmice sina, kao najbolniji trenutak u životu izdvaja i očevu smrt.

'Njegov odlazak me je dočekao nespremnu jer je moj tata živio tiho, a tako je i otišao. Zato mi je i sad teško kad ga se sietim jer mi jako nedostaje. Svaki čovjek ima neke teške trenutke i što se prije nauči nositi se s njima, jednostavnije živi. Život jednostavno mora ići dalje', rekla je Brena.

Lepa Brena
Instagram 

Njene ploče su se prodavale u milijunskim primjercima. Pjesma 'Jedan dan života' s Miroslavom Ilićem i 'Sitnije, cile sitnije' prodane su u 800.000 primjeraka. Iza sebe je već imala i filmove 'Tesna koža', 'Hajde da se volimo' i 'Kamiondžije opet voze'. Brena je bila i ostala najveća zvijezda i jedna od najbogatijih pjevačica bivše zemlje.

'Moj život je običan čim se reflektori ugase. Privatno imam jednostavan život u kojem sam supruga i majka tri sina. Moja me je publika vinula u zvijezde, a moja obitelj dala mi snagu da na sceni budem što bolja i uspješnija', rekla je Brena i dodala da najvećim uspjehom smatra publiku koja baš nju, unatoč tragedijama, još smatra sinonimom za dobro raspoloženje i veselje.