Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAKON PULE, 'CAJKE' ZABRANJENE I U SPLITU: Željko Samardžić puni arene diljem Hrvatske, a na Sustipanu mu 'digli rampu'

Autor TOMISLAV PARLOV

Zabranjen je koncert Željka samardžića koji se trebao održato u splitskom parku Sustipan.

 Željko Samardžić živio je u Zadru i Mostaru Izvor: Igor Kralj/Pixsell

Srpski pjevač Željko Samardžić 19. kolovoza neće pjevati pred splitskom publikom na Sustipanu odlukom direktora Park šume 'Marjan' Marka Pejnovića.

'Vaš zahtjev je odbijen', stigao je kratak odgovor Javne ustanove za upravljanje Park-šumom 'Marjan' i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području grada Splita organizatorima koncerta nakon njihovog zahtjeva za izdavanje jednokratne koncesijske dozvole radi održavanja Samardžićevog koncerta na spomenutoj lokaciji.

 Željko Samardžić ima andimak 'Stari lav' Izvor: Story arhiva

Pejnović navodi da je odluka njegova.

'Odluka je moja. Ja sam je donio i imam na to pravo. Glazba Željka Samardžića ne odgovara Sustipanu', rekao je za Slobodnu Dalmaciju direktor Park šume 'Marjan'.

Do sada su na Sustipanu koncerte održali: Josipa Lisac, Urban, Božo Vrećo, The Frajle, Gibonni, Goran Bregović, Massimo Savić, Darko Rundek, Sergej Ćetković, Vlatko Stefanovski, klapa Rišpet, Crvena Jabuka... Ali Željko Samardžić, za neke pop-folk pjevač, a za druge izvođač zabavne glazbe neće biti na njihovom mjestu.

Organizatori podsjećaju da je riječ o glazbeniku koji puni velike sale na cijelom teritoriju bivše Jugoslavije zbog čega ih je zabrana još više iznenadila. Direktor kompanije koja je htjela organizirati koncert, Domagoj Petričević, navodi da je nakon zakazivanja termina prije dva tjedna potrebnu dokumentaciju za sporni događaj poslao na adresu javne ustanove i da jednodnevni najam inače vrijedi 2.700 eura. A kada je dobio negativan odgovor zatražio je i obrazloženje takve odluke koju nije dobio ni poslije četiri dana čekanja.

Vijest je čuo od novinara.

'Zanima nas tko je taj koji procjenjuje što je prikladno, a što nije. Direktor park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. On ih puni bez problema. S obzirom na to da balade čine 90 posto svih njegovih pjesama i da je veoma popularan među ženskim dijelom publike i da mu je majka Hrvatica... Ne vidimo razlog za takvu odluku. To je uvod u cenzuru u red u koje će netko odrediti što se može, a što ne može slušati', ljuti se Petričević.

Dodaje da bi najbolji način da se taj isti događaj zabrani bio da se održi, a da nitko ne dođe, što bi značilo da nitko ne podržava tu glazbu.

'A ne da se brani na ovaj način. Spaladium Arena je zatvorena. Sportski objekti su prioritet na Gripama. Tamo su sportaši, ali i sajmovi, koji su tamo prenijeti iz Spaladiuma. Nema ni slobodnih termina... Jednostavno nema adekvatne adrese u Splitu za događaj ovakvog tipa. Nema alternativne lokacije za koncert od dvije do tri tisuće ljudi', zaključuje Petričević.

Zabrana je inače uslijedila nakon nedavnog podizanja prašine u Puli gdje je tamošnji gradonačelnik Filip Zoričić zabranio održavanje koncerta Dragana Kojića Kebe i Ane Bekute planiranog za 25. ožujak u javnom prostoru Domu sportova Mate Parlov.

Povezane vijesti