Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'MRŽNJA JE BOLJKA MALIH IGRAČA': Jelena Karleuša dala svoj sud o otkazivanju koncerta narodne glazbe u Puli

Autor Kristina Zrilić

Jelena Karleuša oglasila se povodom zabrane održavanja koncerta u Puli.

 Jelena Karleuša je pop diva Izvor: Stefan Stojanović/Kurir

Jelena Karleuša oglasila se povodom zabrane održavanja koncerta u Puli na kojem su trebali nastupiti Duško Kuliš, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba i Zorana Mićanović.

Gradonačelnik Pule, Filip Zoričić, otkazao je projekt 'Hiljadarka' u okviru kojeg su 25. ožujka trebali nastupiti srpski pjevači, te se našao u centru skandala o kojem bruje i hrvatski i srpski mediji.

 Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Duško Kuliš Izvor: Instagram

Filip Zoričić je svoj postupak objasio obrazloženjem da turbo-folku nije mjesto u Puli te naveo da ostaje pri toj odluci. Organizatori 'Hiljadarke' oglasili su se priopćenjem za medije, gdje su istaknuli da je Zoričić otkazao koncert tek kad je saznao da u Puli, uz Kuliša, trebaju nastupiti i drugi izvođači koje je u razgovoru s organizatorima nazvao 'smećem'. Za hrvatske medije oglasio se uz tvrdnje da nije vrijeđao Srbe.

 Filip Zoričić Izvor: Srecko Niketic/PIXSELL

Sad je svoj sud dala i Jelena Karleuša, koja se oglasila na svom Instagram profilu.

'Povodom nekakvih zabrana srpskih izvođača u Hrvatskoj ili na bilo kojem drugom mjestu na Balkanu: Srbija, kao najveća i najdominantnija u balkanskom zbiru, tradicionalno nameće trendove i pravila igre u regiji. Kako u glazbi, sportu, tako i na svim drugim poljima, zaključno s politikom. Bilo što što dolazi iz Beograda, jedine metropole i epicentra, kapilarno se širi ka provinciji i poprima na brzini i snazi', napisala je Karleuša, pa dodala:

 Jelena Karleuša Izvor: Instagram/Screenshot

'Veličina i snaga Beograda je i u tome što nikada ne zabranjuje. Kad prošetate Beogradom i pogledate npr. ponudu restorana, oni nude 'Dane Hvara, Istre, Pule i Dalmacije'... nude gostovanja originalnih hrvatskih klapa, zatim imamo 'Dane Makedonije, Kotorske dane', ponudu kompletne crnogorske mafije podijeljene po selima, o Bosni i da ne govorim... Sarajevski ćevap, 'Dani Sarajeva'... Beograd prihvća sve! Beograd nikoga ne zabranjuje i zato jeste centar. Zabrane, podjele, mržnja i netolerancija su boljke malih igrača', napisala je.

 Jelena Karleuša Izvor: Instagram

'Naša glazba je virus koji se širi putem krvi, ona se osjeća srcem, kožom... I ona se ne može zabraniti. Visoko je virtualna. Može eventualno mutirati i mijenjati oblik, ali naš balkanski genetski kod je takav da prije ili kasnije kronično obolimo', istaknula je JK na Instagramu.

Povezane vijesti