Lepa Lukić poznata je srpska pjevačica narodnih pjesama, a na priču o njezinom životu malo tko bi ostao ravnodušan. Imala je san postati majkom, no to joj se nikad nije ostvarilo pa se vezala za lutku Milicu. Nekoliko se puta udavala, a zbog bivšeg je supruga postala ovisna o kocki.

Lepa Lukić, pravog imena Lepava Mušović, rođena je na današnji dan 1940. godine u selu Miločaju blizu Kraljeva. Kada je imala dvije i pol godine, ostala je bez oca koji je poginuo u prometnoj nesreći. Majka joj je preminula 2007. godine u 94. godini života, a stariji brat 2006.

Kao mala voljela je pjevati pred ogledalom i smišljati koreografiju kojom bi upotpunjavala svoj nastup. Idol joj je bila pjevačica Nada Mamula. Majka ju je vodila na natjecanja na kojima je pobjeđivala kao i na audicijama na radiju koje su se održavale svakog prvog u mjesecu. Brat se protivio da se Lepa bavi ovim poslom, ali majka i ona su nekako uspjele promijeniti njegovo mišljenje. Pjevala je na berbi grožđa u jednom srpskom gradiću kada joj je prišao kompozitor Petar Tanasijević i ponudio joj da snimi pjesmu 'Od izvora dva putića'. Potpisala je ugovor s produkcijskom kućom koja joj je osigurala stan u Beogradu uz dogovor da ga otplati od prodaje ploča. To je napravila u narednih godinu dana.

U Beograd je, kako kaže, došla gola i bosa sa ogromnom ambicijom da uspije u životu. Tada počinje njezina bogata umjetnička karijera. Na području bivše Jugoslavije, ne postoji osoba koja nije čula za Lepu Lukić.

Iako je ostvarila većinu svojih želja, zbog zdravstvenih problema nije mogla imati djecu. Koliko je to tišti pokazala je 2010. godine u showu Big Brother kada je dobila lutku o kojoj se brinula. Kad je zadatak bio završen, svima su uzeli lutke što je Lepa veoma teško podnijela.

Lepa Lukić u Parovima
PrintScreen 

'Kada sam trebala predati tu lutku poslije tri dana, ja sam sebe vidjela kao majku i plakala sam da mi je daju. Rekli su da će mi je na kraju pokloniti što i jesu. Tu lutku sam ponijela sa sobom i nikad nisam bila sama kada sam imala nju. Lutka ima svoje mjesto u mojoj spavaćoj sobi', rekla je uplakana Lepa u jednoj televizijskoj emisiji. Ipak, njezin pokojni brat ima djecu koju gleda kao svoju i brine o njima.

2011. godine natjecala se u reality programu 'Dvor', a 2015. godine je ušla na 'Farmu'. Tvrdi da je održava to što je ljudi traže i što im je i dalje zanimljiva. Redovno ima nastupe u zemlji i inozemstvu, a glas joj je isti kao i na početku karijere.

Iza sebe ima 3 braka s muškarcima koje je birala srcem. Iako su joj nudili lagodan život koji bi rijetko tko odbio, nije tražila moćnog čovjeka, niti je pristajala odreći se muzike.

Od prvog supruga Tome je zadržala prezime, ali i strast prema kocki koja im je uništila brak. Usprkos velikoj ljubavi, on nije htio da Lepa bude pjevačica i uvijek je prijetio da će se pojaviti na njenom nastupu i napraviti kaos. Nakon burnih sedam godina, dobila je razvod i nastavila svoj život.

Lepa Lukić
Antonio Ahel/ATAImage/Pixsell 

Sa drugim suprugom, estradnim menadžerom Vladom Perovićem, je također bila sedam godina u braku nakon čega su se rastavili. On tvrdi da joj je ostavio svu imovinu, a da je uzeo samo 200 odijela i 2 automobila.

1999. godine tokom turneje u Kanadi je upoznala Milana Milanovića za kojeg se udala godinu dana kasnije. U početku ju je nervirao, ali shvatila je kako nije ravnodušna kada ne dođe na njen nastup. Tvrdi da joj je najvažnije da ima prijatelja s kojim će moći popričati, nasmijati i koji je neće sputavati da se bavi onim što najviše voli.

Milan je živio u Kanadi, a na njezi nastup pojavio se samo jednom. Umro je 2019. godine, a pjevačici je ostavio svu svoju imovinu što je naišlo na neodobravanje njegove rodbine.

Lepa Lukić pjeva narodnu glazbu
Antonio Ahel/ATAImage/Pixsell 

'Tih rođaka nigdje nije bilo dok je Milan bio živ, a sada su ga se svi sjetili! Nije njoj do novaca, ima ona svoje, lijepo zarađuje, ima i mirovinu u Kanadi, međutim, krivo joj je što su se sad odjednom svi pojavili i sve hoće za sebe', ispričao je izvor blizak pjevačici za 'Scandal'.