Čuvena tekstopiskinja Marina Tucaković preminula je 2021. godine u 67. godini. Pored karcinoma s kojim se godinama borila, Marina se zarazila i koronavirusom zbog čega je bila i hospitalizirana.

Marina Tucaković
Dragana Udovičić/Kurir 

Nije tajna da je pokojna Marina zaslužna za karijere brojnih pjevačica i pjevača s regionalne javne scene, a kad je preminula cijela je estrada bila u suzama. Mnogi su je smatrali i velikim prijateljem, a bilo je i onih koji su je gledali kao majku.

Jedna od prvih velikih suradnji koju je Marina Tucaković ostvarila bila je ona s grupom Zana, a pjesma 'Dodirni mi kolena' nastala je davne 1982. godine. Marinin pokojni sin Milan Radulović Laća je na svom Instagram profilu nakon njene smrti objavio fotografiju koju javnost nije imala prilike ranije vidjeti. Na njoj su Marina i Zana Nimani, prva pjevačica grupe Zana.

Zana Nimani i Marina Tucaković
Instagram 

Inače, Marinin sin Laća također je bio tekstopisac, a preminuo je u prosincu 2022. godine na putu do bolnice u Izraelu nakon što je njegovo besvijesno tijelo pronađeno na ulici u ranim jutarnjim satima.

Frontmen grupe Zana, Zoran Žika Živanović, nije skrivao koliko ga je vijest o Marininoj smrti pogodila, pa se tada prisjetio i upoznavanja s njom te otkrio da je imala takav duh, enegriju i intelekt koji će se teško ponoviti.

Zoran Žika Živanović
Youtube/Screenshot 

'Suradnja s Marinom je veliko, životno iskustvo. Ova zemlja i regija su puno izgubili time što nje nema više, u to sam siguran. Njeni tekstovi će nedostajati svakome tko se bavi glazbom. Ono što je ostavila je neuništivo, ostat će za sva vremena, zbog toga sam onako i zadovoljan. To je cilj svakog umjetnika, da iza njega ostane nešto. Iza nje će ostati mnogo toga. Žena je napisala blizu 6.000 tekstova. Sudbina je odredila taj naš susret jer smo mi bili mlad bend koji je dobio neku šansu u Radio Beogradu snimiti demo snimku. Ona je ušla s nekim producentom, poslušala to nekih 10 minuta i dala mi telefon, rekla: 'Dođite Radovan i ti sutra u 11 kod mene'. Otišli smo, upoznali njene roditelje, Ljubišu i Anicu. Rekla nam je da moramo raditi na stvaranju pjesama na neki drugi način. Kakav je to način, pa da sjednemo i uporno pravimo pjesme, a ona da bude tu uz nas. Ona je praktično pravila nama ručak, to je živa istina, to je svaki dan bilo, mjesecima. Zavučeni u moj stan smo napravili brdo pjesama, a ona je samo bacala ono što joj se nije dopadalo i odmah prihvaćala te harmonije i melodije koje su joj se učinile zanimljivima. Kako bih rekao, bili smo i obiteljski vezani, djeca su nam se družila, posjećivali smo se', rekao je za Blic Žika nakon Marinine smrti.