Na današnji dan 1953. rođena je hrvatska pjevačica, pijanistica, skladateljica i kantautorica Meri Cetinić. Glazbenu karijeru započela je kao tinejdžerica kad je imala samo 14 godina, veliku popularnost stekla je u grupi More, a nešto kasnije započela i je solo karijeru.

Međutim, vlasnicu jednog od najboljih vokala na našim prostorima život nimalo nije mazio. O njenom privatnom životu nikad se nije znalo mnogo, no poznato je da je s 23 godine rodila kćer Ivanui bila samohrana majka.

Meri Cetinić
Davorin Višnjić/Pixsell 

'Kratko je trajao moj brak u koji sam ušla trudna s 23 godine jer sam mislila da to tako treba ići, onako starinski. Našu kćer sam odgojila sama', rekla je Meri svojedobno o kćeri koju je sa sobom vodila i na turneje.

'Kći je uvijek bila sa mnom. Kad sam putovala, spavala je u autu, odostraga, na mojim koferima. Bila je strpljiva i mirna. Sve je trpjela samo da bude s mamom. Živjeti kao samohrani roditelj nije lako. Bilo da ste popularna pjevačica ili samo majka. Primjerice, jednom sam Ivanu povela na turneju u Australiju i nisam je vidjela dva mjeseca. Naime, doputovale smo do Beča, gdje su od mene tražili punomoć Ivanina oca, njegov pristanak da je odvedem na put. Budući da nisam znala gdje je njezin otac, nisam im mogla dati što su tražili. Po nju su tada došli moji prijatelji, a ja sam morala ići dalje. Nisam je vidjela duga dva mjeseca, tog se razdoblja ne želim ni prisjećati', s tugom u glasu prepričala je svojedobno glazbenica za Večernji list, priznajući da bi, da može vratiti vrijeme, danas vjerojatno živjela drukčije.

Meri Cetinić
Bojan Zibar 

Glazbenica se kasnije nikad nije udala, a jednom prilikom je izjavila i da joj je glazba bila važnija.

'Bila sam u životu u situacijama kad je trebalo odlučiti hoću li se udati, pripasti samo jednoj osobi. Glazba bi uvijek prevagnula, bila mi je važnija. Zapravo, problem je u tome što treba naći osobu koja će te stalno slijediti, a to je muškarcu malo problematično, što ja razumijem', rekla je jednom prilikom.

Kći Ivana je od nje naslijedila talent za glazbu, a 2014. godine su čak zajedno snimile i album 'Dozvoli mi'.

Međutim, sedam godina kasnije, Ivana je preminula nakon borbe s opakom bolešću.

Meri Cetinić i kći Ivana
Facebook 

'S neizmjernom boli javljam da je moja ljubljena kći Ivana Burić preminula jučer u KBC Split u 44. godini. Bila si moj dragulj, tvoja prekrasna poetska duša, puna ljubavi i nježnosti, veliki glazbeni talenat, humor činile su naš život sretnim, prepun ljubavi... Opaka bolest je prijetila, ali smo je savladavale zajedno... Ovaj put je bila jača, nismo uspjele, sunce moje i dragi Bog te je uzeo k sebi u svoj zagrljaj, prema nebeskim visinama, zvijezdama, a tvojoj neutješnoj majci ostavio najdublju tugu... Tvoje stotine puta ponavljano 'Mami, I love you' odzvanjat će u mom srcu zauvijek! Počivaj u miru Božjem, najdraža moja Ivi', oprostila se glazbena diva tada od svoje voljene kćeri.

undefined
Žarko Bašić/PIXSELL 

Podsjetimo, Meri je tijekom osamdesetih godina bila jedna od najtraženijih pjevačica na prostorima nekadašnje države, a 1981. i 1982. godine proglašena je i pjevačicom godine.

Neke od njenih najpoznatijih pjesama su 'Potraži me u predgrađu', 'Samo simpatija', 'Ti si moj san', 'Gdje god pođeš' i mnoge druge.