Godinama je po kuloarima kružila priča da je veliki hit Indire Radić 'Zmaj' napisala jedna djevojka na samrti, a ne pokojna tekstopiskinja Marina Tucaković.

Indira Radić
M.M./ATAIMAGES/PIXSELL 

Također, na estradi se ranije mogla čuti i priča da je spomenutu pjesmu zapravo željela snimiti Indirina kolegica s estrade Svetlana Ceca Ražnatović.

Poznati srpski kompozitor Goran Ratković Rale, dugogodišnji Marinin i Indirin suradnik, konačno je razriješio ovaj misterij i otkrio pravu istinu.

Goran Ratković Rale
Nenad Kostić/Kurir 

'Nije točno. Ceca je tražila da joj dam pjesme 'Zmaj' i 'Nisam sumnjala'. Rekla mi je: 'Rale, te dvije pjesme su moj život'. Rekao sam joj da mi je žao, ali nisam mogao to napraviti jer sam ih radio za Indiru. Ceca je pjesme čula kod Marine i dopale su joj se', rekao je on, pa dodao:

Marina Tucaković
Dragana Udovičić/Kurir 

'Ma znam za tu priču. Ne znam trebam li rušiti sve to... (smijeh). Marina je pisala tekst, sjećam se kad sam otišao kod nje, pitala me: 'Što ćeš popiti?'. Ja se 'odvalio' od alkohola, kad ona meni čita tekst koji je genijalan, ali kad sam čuo stih 'budi uvijek kao zmaj', skočim i kažem: 'Ženo, jesi li ti normalna, kakvi zmajevi?'. Ona mrtva hladna kaže: 'Pa to ti je najbolje u cijeloj pjesmi, ali promijenit ću'. A Indira zatraži da joj Marina ponovi stih i kaže kako je odličan, pa onda viče na mene da nisam normalan. I stvarno, poslije se cijeli album zvao 'Zmaj'', zaključio je kompozitor.

Podsjetimo, Indira je svojedobno radila kao medicinska sestra u jednoj zagrebačkoj bolnici, a tog iskustva se i danas rado prisjeća.