Prva pjevačica Novih fosila,Đurđica Barlović, bila je jedna od najkarizmatičnijih dama bivše Jugoslavije, ali je njenu karijeru prekinula prerana smrt 1992. godine. Tog kobnog 22. kolovoza na Pagu joj je pozlilo na plaži dok se kupala s obitelji.

Sinovi Đurđice Barlović i dalje čuvaju njezinu vjenčanicu
Youtube Đurđica Barlović bila je prva pjevačica Novih fosila

Đurđica je od infarkta umrla u 43. godini, a njeni sinovi su tada imali - Hrvoje 11, a Borna samo četiri godine. Da je pjevačica živa, imala bi 74 godine.

'U našoj obitelji rođendani se nisu nikada grandiozno slavili. Nije ih ni mama posebno veličala, ali u našu kuću su uvijek dolazili bliski ljudi jer je mama obožavala kuhati. Skupili bi se prijatelji i zapjevali bi', kazao je svojevremeno Đurđičin stariji sin Hrvoje za 24sata.

Iako im je majka puno vremena provodila po turnejama, obitelj joj je uvijek bila na prvome mjestu.

'Bila je prava majka i kućanica. To joj je bio imperativ i na prvome mjestu. Nije joj bio potreban muškarac da joj promijeni plin, a nekad je i gume sama mijenjala na autu. Kuća je uvijek bila čista', kaže Hrvoje, koji i danas pamti njene škampe, a otkrio je i da je pjevačica sama šila svoje haljine za nastup.

Đurđica Barlović
CMC TV/Screenshot 

'Mama je više od 90 posto svoje garderobe za koncerte skicirala i šila sama, a te kreacije su bile prekrasne', kažu braća koja njenu vjenčanicu čuvaju i danas.

Razmišljali su, kažu, dati je u dobrotvorne svrhe i organiziraju humanitarni koncert.