Legendarni pjevač narodne glazbe Marinko Rokvić, iza sebe je ostavio neizbrisiv trag, mnoštvo hitova ali i dva sina koja su nastavila njegovim koracima.

Marinko Rokvić
Pixsell 

Nikolu Rokvića i Marka mnogi znaju, a malo tko može isto reći za njihovu majku koja je više desetljeća bila u braku s pokojnim pjevačem.

Slavica Rokvić nerijetko je aktivna na društvenoj mreži Instagram, a svaka njena objava je propraćena salvom lijepih i pozitivnih komentara. O njenoj ljepoti bruje svi, a ona je s pjevačem bila do samog kraja.

Slavica Rokvić
Instagram 

Slavica se nakon smrti supruga posvetila djeci i unučićima, ali i prirodnim proizvodima koje sama pravi.

Atraktivna plavuša širokog osmijeha gdje god se pojavi privlači pažnju, a svom pokojnom suprugu s vremena na vrijeme posveti dirljive riječi i objavi fotografiju.

Slavica Rokvić
Instagram 

'Ljubav ne treba analizirati, objašnjavati, uspoređivati, razumjeti, osuđivati…. Na taj način sagledavanja ona prestaje biti ljubav, prelazeći u filozofiju, nju jednostavno treba samo pustiti, nježno osloboditi da zavlada dušom i tijelom, da se na samo njoj znan način ukaže među ljudima. Ponekad je i žrtva odraz ljubavi, put koji samo ona zna shvatiti. Zato u njeno ime pustimo da poteče osjećanje radosti, unatoč svemu. Za sve vrste ljubavi koje su prošle, koje dolaze, a posebno za one ljubavi koje traju vječno. Nedostajanje', glasila je samo jedna od njenih objava posvećenih Marinku.

Slavica i Marinko.jpg
Instagram 

Podsjetimo, Slavica Rokvić je rođena u Zagrebu koji je s obitelji posjećivala do 1990. godine.

'Imam rodbine tu, a majka i tetka su živjele u Travnom, Kopernikova ulica, tako da sam ja do 90. godine stalno dolazio u Zagreb. Inače, djed je radio u jednoj hrvatskoj prijevozničkoj tvrtki i onda se zbog toga iz Srbije preselio u Zagreb i tu su se one rodile. Mogu reći da je moj prošli nastup bio jako emotivan baš zato jer su moja majka i tetka bile u svom gradu. Otpjevao sam prvu pjesmu, koju sam naučio s dvije, tri godine, i to baš ovdje… 'Noćas sam ti opet sam, da me barem nešto udari…' I onda sam ja to izveo… Kao dijete sam pjevao: 'Tamara, Tamara', tako da je bilo jako emotivno', kazao je Nikola voditeljici Dorini Duplanči u eteru Extra FM-a.

Slavica i Nikola Rokvić
Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL