Jedan od omiljenih regionalnih pjevača, Nikola Rokvić, razveselio je Zagrepčane koncertom u poznatom noćnom klubu pa je za Extra FM otkrio kako voli posjetiti našu metropolu jer ga za istu vežu lijepe uspomene.

Nikola Rokvić.jpg
Instagram 

Naime, supruga preminulog pjevača Marinka Rokvića, Slavica Rokvić, rođena je u Zagrebu koji je s obitelji posjećivala do 1990. godine.

'Imam rodbine tu, a majka i tetka su živjele u Travnom, Kopernikova ulica, tako da sam ja do 90. godine stalno dolazio u Zagreb. Inače, djed je radio u jednoj hrvatskoj prijevozničkoj tvrtki i onda se zbog toga iz Srbije preselio u Zagreb i tu su se one rodile. Mogu reći da je moj prošli nastup bio jako emotivan baš zato jer su moja majka i tetka bile u svom gradu. Otpjevao sam prvu pjesmu, koju sam naučio s dvije, tri godine, i to baš ovdje… 'Noćas sam ti opet sam, da me barem nešto udari…' I onda sam ja to izveo… Kao dijete sam pjevao: 'Tamara, Tamara', tako da je bilo jako emotivno', kazao je voditeljici Dorini Duplančić.

Emotivni Nikola je otkrio kako mu nedostaje otac Marinko te da je bilo puno trenutaka u njegovom životu za koje bi volio da je on bio prisutan.

'Volio bih prvenstveno da je tu kada smo saznali da su Sara (snaha) i Bojana (supruga) trudne. Bilo je trenutaka, neka nogometna utakmica, baš neki kraći period poslije njegovog odlaska, pa smo pobijedili i ja uzmem telefon kako bih ga nazvao onako nesvjesno i eto... To su ti neki trenuci. Naravno, u svemu nedostaje, ali se nekako s jakom vjerom sve to prebrodi. Hvala Bogu da su djeca živa i zdrava i to je nekako prirodno da roditelji odu. Naravno, nikad nismo spremni na to, ali, kako kažu, nek' sve ide svojim redom pa to je nešto prirodno', izjavio je Rokvić.

Slavica i Nikola Rokvić
Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL 

Pjevač je u razgovoru s voditeljicom otkrio kako razmišlja o duetu s nekom hrvatskom pjevačicom, a favoritkinje su mu Nina Badrić i Jelena Rozga:

'Ja sam razmišljao zapjevati i s nekom hrvatskom pjevačicom. Ne znam tko bi to bio… Mislim, eto, Nina Badrić stvarno pjeva fenomenalno. Jelena Rozga je isto sjajna. Možemo, ustvari, otpjevati svo troje. Jelena, Nina i ja… Zašto ne? Pa realno. To još nitko nije napravio.'