Legendarni Bajaga i Instruktori proslavili su 40. obljetnicu njihovog prvog, ali kultnog albuma 'Pozitivna geografija' na način koji će se dugo pamtiti. Unatoč činjenici da je prošlo četvrt stoljeća od kad je Bajaga prvi put predstavio svoj bend i prvi album u Kulušiću energija koja je sinoć prostrujala Tvornicom kulture bila je zarazna. Od prvih akorda pjesme Pustite me druže, preko Marlene, Tamare, Poljubi me, Tekila gerila, svaka pjesma bila je dočekana s gromoglasnim pljeskom i pjevanjem publike.

Bajaga i Instruktori
promo 

Bajaga nije propustio priliku podsjetiti na svoje skromne početke i posebnu vezu s Kulušićem, mjestom gdje je sve počelo prije 40 godina.

'Koncert u Kulušiću nije bio posjećen kao ovaj, bilo je i treme jer je bio prvi, ali ispalo je odlično. Pokušali smo večeras vratiti publiku u to vrijeme i mislim da smo uspjeli', rekao je Bajaga nakon koncerta.

Bajaga i Instruktori
promo 

'Nije jednostavno napraviti koncert s jednim albumom, ali mislim da smo našli pravu mjeru da napravimo dobar koncert, ubacili smo i neke pjesme koje su starije od 1984., baš kako smo svirali u Kulušiću tada. Neke pjesma, poput Kosooke, nismo svirali 30-ak godina, tako da je i nama je ovo bilo vraćanje u prošlost. Jedino smo pravilo prekršili s pjesmom Samo nam je ljubav potrebna, jer je to i naziv turneje koja kreće nakon ovog koncerta, a u sklopu koje ćemo održati 40 koncerata za 40 godina karijere', zaključio je Momčilo Bajagić.

Bajaga i Instruktori
promo 

Za sve obožavatelje koji nisu uspjeli nabaviti ulaznicu za ovaj remake prvog Bajaginog koncerta održanog u Kulušiću 1984., imat će priliku proslaviti s Bajagom i Instruktorima 40. godina karijere u zagrebačkoj Areni 19. listopada, u splitskoj dvorani Gripe 23. studenoga ili u Rijeci u dvorani Mladost 20. prosinca.