Alka Vuica glasila je za fatalnu crnku na čiji šarm su padali moćni i poznati muškarci raznih profesija. Ljubavni život joj je bio jako bogat, a nerijetko je i govorila o svojim iskustvima.

Rođena je u Puli, a kao dijete je bila pravi buntovnik s čvrstim karakterom. Oduvijek je bila svoja i drukčija, a često je znala i potući se s muškarcima.

Alka Vuica
Story arhiva 

Njena prva ljubav bio je bubnjar iz grupe Srebrna krila - Adi Karaselimović. Upoznali su se u klubu i to kada je imala vodene kozice, a ljubav je trajala 4 godine. Napisala mu je i par pjesama, a ubrzo je upoznala Momčila Bajagića Bajagu i Gorana Bregovića.

Dugo se špekuliralo da je i s njima bila u ljubavi, a nakon prekida su ostali u sjajnim odnosima. Bajaga joj je čak posvetio pjesmu 'Zažmuri' i 'S druge strane jastuka'.

Momčilo Bajagić Bajaga
Nebojša Mandić/Kurir 

'Bili smo mladi, pisali smo pjesme jedni drugima, bilo je tu ljubavi, neke pjesme su postale stvarno veliki hitovi. Meni je nepristojno, što da govorim tko je meni što napisao. Ja vam mogu otkriti što sam ja Bajagi napisala, napisala sam ih više, ali jedna od pjesama koja je nastala iz naše ljubavi je: 'Gde Dunav ljubi nebo', rekla je Alka Vuica pa otkrila u kakvim je danas odnosima s njima.

Alka je ispričala da je u nju bio zaljubljen i Boris Novković s kojim je kasnije postala veliki prijatelj i suradnik.

'Pisala sam mu puno pjesama koje su veliki hitovi. Znam ga otkad je imao 8 ili 9 godina, a ja sam imala 18. Jednom prilikom je ispričao da se zaljubio u mene kad me je upoznao, ja sam tada bila sa Adijem iz Srebrnih krila i ljetovali smo zajedno s Đorđem, ja sam čuvala Borisa, bio je presladak. Kad je stasao, došao je kod mene da mu napišem tekstove, bila sam oduševljena', ispričala je Vuica.

Boris Novković
Slaven Branislav Babić/Pixsell 

Nešto kasnije, upoznala je utjecajnog slikara Vuka Veličkovića kojem je rodila sina Ariana.

Kasnije je uplovila u vezu s nogometašem Igorem Štimcem koji je u to vrijeme bio oženjen.

Pričalo se da je nogometaš Suzanu varao s misicama, pjevačicama i glumicama te da se tim aferama ne zna broj, ali ime jedne od njegovih ljubavnica javno je potvrđeno. U pitanju je bila upravo Alka Vuica, koja je o svojoj aferi s Igorom jednom prilikom i javno govorila.

Igor Štimac
Dražen Kokorić 

'Jako cijenim Suzanu i žao mi je što je zbog mene bila povrijeđena. Sudbina nam je spojila živote na vrlo ružan način, ali samo zato što smo obje jako voljele istog muškarca i vjerovale mu', rekla je Alka u jednom intervjuu.