Goran Bregović gradi vlastiti muzej u svojoj kući. Naime, slavni glazbenik namjerava u jednoj od brojnih nekretnina prikazati sve ono što je postigao u bogatoj karijeri. Umjetnik još uvijek nije odlučio na kojoj će lokaciji biti smještena sva djela, nagrade, instrumenti, fotografije, ali i unikatna odijela koja je nosio na koncertima diljem svijeta.

Goran Bregović
Davor Puklavec/Pixsell 

'Brega ima savršenu ideju izgraditi osobni muzej. Našim prijateljima se to dopalo. To bi moglo biti otvoreno u Beogradu, ali i u Sarajevu. Još nije odlučio. Ima ogromnu kolekciju zanimljivih osobnih stvari koje je prikupljao, a o kojima štovatelji njegovog lika i djela ne znaju ništa. Tu su i glazbeni instrumenti, uređaji iz studija, fotografije s koncerata, zatim osobne stvari iz djetinjstva pa do dandanas. Sve bi to bilo lijepo upakirano i prikazano u sklopu muzeja. Smisao i jest da to bude u nekoj od njegovih nekretnina gdje je i živio. Teško mu je odlučiti gdje će to točno biti, ali je sigurno da će biti', rekao je izvor blizak glazbeniku za Kurir.

I sam Bregović je jednom prilikom govorio o tome da je mnogo stvorio i stekao.

Goran Bregović
Radule Perisic/PIXSELL 

'Cijelog života imam strah od siromaštva. Nije to kao kod nas, kad si na ulici, nemate tetku da odete na ručak, nemate ujaka da pozajmite novac. Rat je i u ratu ste u jednom danu izgubili sve što ste imali. Dugo me je držao strah od siromaštva. Ako pogledamo unatrag, ja sam zbog tog straha kupovao previše stvari. Prije rata imao sam kuće, stanove, brodove, automobile. To je sirotinja koja od straha kupuje. Sad više ne brinem o sebi, imam djecu, pa isti taj strah imam i za njih', rekao je Bregović i dodao kako se zbog svog straha trudi osigurati djecu.

'Dosta sam kasno dobio kćeri, pa kad si mlad, vjerojatno ne razmišljaš o tome da imaš malu djecu koja mogu ostati bez roditelja rano. Kao stariji, trudiš se brinuti o njima više nego mladi roditelji. Volio bih znati, ako ipak umrem, da su mi one osigurane', rekao je Bregović.