Slavni glazbenik Goran Bregović već je više od 30 godina u braku s prelijepom manekenkom iz Sarajeva, Dženanom Sudžukom. Kao kruna njihove ljubavi stigle su tri kćeri, Ema, Lula i Una.

Njegove kćeri tijekom odrastanja nikada nisu bile sputavane ni u čemu, pa je Brega govorio o tome kako su njih tri sasvim različitih vjeroispovijesti, te da su uvek imale slobodu izbora u životu.

Goran Bregović
Ivana Ivanović/PIXSELL 

'Supruga i ja smo im ostavili slobodu izbora, pa će same odabrati što žele', rekao je jednom prilikom Brega.

Najstarija među njima, Ema, rođena je u Parizu 1994. godine. Magistrirala je u Školi lijepih umjetnosti u Nantu 2018. godine, a trenutno živi i radi u Beogradu i Parizu. Ema je postigla velike uspjehe do sada, pa je imala nekoliko velikih izložbi kojima je ponosno nazočila njena majka koja je svojedobno dala izjavu koja se prepričava već godinama.

'Ma, kakva ljepotica! Ja sam starica. Ali možete me pitati kako se osjećam kao majka čija je kći umjetnica', izjavila je Dženana prije nekoliko godina kada je posjetila izložbu kćeri Eme u Beogradu, piše Glossy.

Ema Bregović
Kurir/Ana Paunković 

Ema je 2021. godine u prostoru nekadašnjeg kina 'Balkan' imala samostalnu izložbu pod nazivom 'Don‘t Worry', a potom se izbor njenih djela našao na izložbi 'Ovdje i Tamo' u Kragujevcu. Ema Bregović je već imala nekoliko samostalnih izložbi i u Parizu, a osim što je pokazala da je već itekako uspješna, Ema je i prava ljepotica.

Što se tiče njenog prezimena i obiteljske povezanosti sa slavnim ocem, Ema ističe da joj to ne odmaže, ali niti pomaže, te da želi sama graditi svoj put.

'Specifičnost mog slučaja je što se ja ne bavim istom umjetnošću kao Goran. Trudim se graditi svoj put. Moj teret je više dokazati da ono što radim vrijedi, dokazati da zaslužujem imati izložbe i da želim biti na našoj kuturnoj sceni. Moje prezime je samo prezime, a ne nešto što bi me trebalo lansirati bez nekog truda i osnove. Ja stvarno puno radim i svojim se radom želim dokazati na našoj kulturnoj sceni', ispričala je Ema Bregović jednom prilikom.

Ema je istaknula da je obitelj od samog početka podržavala njenu odluku da upiše likovnu akademiju i postane kiparica.

'Roditelji su me uvijek podržavali u mojim odlukama, mada mislim da ništa od onoga što sam željela za njih nije bilo iznenađujuće', rekla je Ema koja potječe iz umjetničke obitelji.