Milovan Ilić Minimaks bio je jedno od najpoznatijih TV lica, a pored brojnih emisija koje je vodio objavio je i sedam knjiga aforizama, kao i brojne kolumne u raznim listovima.

Priča se da je Minimaks zaslužan za uspjeh brojnih pjevača, a između ostalih i Fahrete Jahić kojoj je upravo on dao nadimak Lepa Brena.

Lepa Brena
Youtube 

'U tom razdoblju sam počela aktivno trenirati košarku. Na košarkaškom terenu 1975. godine je i nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Treneru je bilo komplicirano dozivati me 'Fahreta, Fahreta!' Igrala sam centar ili bek. Moje kolegice su bile Mila, Kata... Sve neka kratka imena. I kaže on meni: 'Ja ću tebe zvati Brena'. Ja kažem: Tko je ta Brena?!' Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti ljepša', rekla je Brena.

Saša Popović
Nemanja Nikolić/Kurir 

'U Bosni, to je bio sinonim za lijepu djevojku. Uvijek sam se voljela isticati, izboriti se za svoje mjesto pod suncem. Ma, bila sam kao šilo! Zato sam se i našla pod košem, s loptom u rukama. Tu je došao do izražaja i moj smisao za realnost. Shvatila sam da nisam dovoljno talentirana za košarku i da će uvijek biti boljih od mene koje neću dostići. Kad me je kasnije Saša Popović pitao imam li neki nadimak, sjetila sam se tog događaja, i tako postala - Brena. Tijekom gimnazijskih dana počela sam pjevati po zabavama. Konačno sam shvatila da je scena moj teren', ispričala je Brena svojedobno.

Lepa Brena
Youtube/Screenshot 

Godine 1981. pokojni Milovan Ilić Minimaks ispred 'Brena' dodao je i 'Lepa', pa je tako nastao nadimak pod kojim se pjevačica proslavila.

'Nisam voljela to Lepa jer nisam mislila da sam lijepa na taj način', rekla je Brena jednom prilikom.