Suzanu Kumer gledali smo u showu 'Ljubav je na selu', a malo tko je upoznat s njezinom životnom pričom koja ima tužnu notu. Naime, Suzana je teta Tije Jurčić, bivše snahe Zdravka Mamića.

Suzana Kumer
RTL 

Ljubomir Milinović, Suzanin polubrat, je zbog problema s alkoholom bio nasilan prema supruzi Ani, a obitelj je napustio dok je Tia bila dijete. Kad je imala 12 godina, Tia je ostala bez jedinog oslonca u životu, majke Ane, nakon čega je brigu o njoj preuzeo majčin prijatelj, poznati političar Ljubo Jurčić. Poduzetnica je u ekskluzivnoj ispovijesti za Story svojevremeno otkrila da zbog oca alkoholičara nikad nije popila ni kap alkohola.

Jurčić iza sebe ima dva braka. Onaj s košarkašem Chrisom Warrenom s kojim je dobila i sina Domenicka, a prošle godine se razvela od Marija Mamića.

Tia Jurčić i Mario Mamić
Marko Lukunić/Pixsell 

Zvijezda showa 'Ljubav je na selu' žali što nije više vremena provodila s nećakinjom, a u intervjuu nam je iznijela niz nepoznatih i izrazito potresnih detalja iz njihovog života.

U kakvom ste srodstvu s Tijom Jurčić?

Tia je moja nećakinja, odnosno kćer od mog polubrata koji je preminuo.

U kakvom ste odnosu sa svojom nećakinjom?

Ne čujemo se. Zadnji naš kontakt je bio kada je teta s tatine strane preminula. Bile smo skupa na sprovodu, a znale smo se sretati kod tete u domu. Ona je bila jako stara žena, a Tia je uvijek vodila brigu o njoj i posjećivala je. Jako ju je voljela.

I kako bi se ponašala prema tebi kad bi vas vidjela? Kakvo je tvoje mišljenje o njoj?

Iskreno, prema meni je bila ok, s obzirom na cijelu situaciju. Moje mišljenje je takvo da, bez obzira na sve, prezime od oca nije trebala mijenjati, kakav god da je on bio. No ne osuđujem.

Suzana Kumer
Privatna arhiva 

Što se točno dogodilo s tvojim polubratom i njegovom kćeri Tijom? On se o njoj nije brinuo?

Bio je u braku s njenom pokojnom mamom Anom, predivna žena. Kad je saznao da je oboljela od zloćudne bolesti, napustio ih je. Smatram da to nije trebao napraviti, Uz sve navedeno, nakon Tije je dobio još dvoje djece. Što reći? On se o kćeri nije brinuo, čak ni pitao za nju. Poslije je pokušavao, ali eto s time je narušio obiteljske odnose. Otac ga se odrekao.

Jeste li bili u kontaktu s Ljubomirom?

Pa ne mogu reći da smo bili u dobrim odnosima, ali jedina sam mu sestra bila… Umro je u 11. mjesecu 2008. godine. Trebao je doći i vidjet moju bebu, ali njegova mi je druga kći javila da je umro.

Tia Jurčić
Robert Gašpert 

Je li te Tia zvala na vjenčanje s Marijem Mamićem?

Zašto bi me zvala? Ni sa kim tko nosi naše prezime nema kontakt. Žao mi je što joj nisam vidjela malenog sina iz prvog braka s Chrisom Warrenom.

Suzana je priznala kako joj je drago što je brigu o njezinoj nećakinji preuzeo političar Ljubo Jurčić koji joj je dao svoje prezime.

Poslije svih tih neslavnih obiteljskih razmirica, njena majka je upoznala gospodina Jurčića. Nikada nisu bili u braku, ali mi je drago da je poslije smrti Tijine majke nastavio voditi brigu o njoj. Jedino, eto, prezime me muči i ništa više. Čak smo se Ljubo i ja jednom čuli. Dobar je čovjek.

Ispovijest Suzane Kumer iz Ljubav je na selu o nećakinji Tiji Jurčić
Patrik Macek/PIXSELL