Nakon što je u medijima odjeknula vijest da Branko Dukić nije dozvolio koncert Aleksandre Prijović koji se u svibnju trebao održati u Zadru, gradonačelnik je Zadarskom.hr poslao pisanu izjavu koju prenosimo u cijelosti.

Branko Dukić
Šime Zelić/Pixsell 

'Živimo u slobodnom društvu gdje svatko sluša glazbu kakvu želi. Protiv sam svake vrste zabrane i iznenađuju me ovakve konstrukcije u pojedinim medijima. Ne bavim se organizacijom koncerata i ne razumijem zašto se tolika fama digla oko toga. ŠC Višnjik ima svoju upravu i svoju poslovnu politiku koja samostalno odlučuje o programu i komercijalnim sadržajima, pa i onima koji se meni osobno ne sviđaju. Osobno, nisam ljubitelj te glazbe niti bih išao na takav koncert i to je sve što imam reći o tome', poručio je.

Aleksandra Prijović
Marko Lukunić/Pixsell 

Inače, o koncertu Aleksandre Prijović u Zadru počelo se govoriti krajem prošle godine, nakon što je pjevačica napunila pet zagrebačkih Arena.

Koncert se, kako doznaje Index, trebao održati u svibnju u dvorani Krešimir Ćosić, ali je Dukić odbio da u gradu pjeva srpska zvijezda. Iz tog razloga koncert nije ni zakazan ni najavljen. Gradonačelnik Dukić opravdao se tvrdnjom da 'nema slobodnih termina' u dvorani Krešimir Ćosić.