Voditelj Žika Jakšić danas je jedan od nauspješnijih ljudi u šoubiznisu, a o njegovom životu prije rada na poznatoj srpskoj televiziji 'Grand' se veoma malo zna.

Naime, Žika sad živi u izobilju, što u njegovoj mladosti i nije bio slučaj. Naime, ranije je morao raditi i ne tako primamljive poslove.

Žika Jakšić
Youtube/Screenshot 

Jakšić se svojedobno odselio iz Srbije i pokušao u Njemačkoj naći svoje mjesto pod Suncem. Jednom prilikom je ispričao čime se sve bavio.

Žika Jakšić
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

'Nisam se libio raditi bilo koji posao u mladosti. Kad sam otišao u Njemačku, položio sam za spasioca i zbog nepozavanja jezika sam najprije čistio travu oko bazena i pomagao. Nije mi išao njemački i ja uzmem knjigu i jedno tri mjeseca sam svaki dan učio jezik dok nisam progovorio. Paralelno sam radio sa svojim bendom i četiri godine bio spasioc na bazenu. Meni je 1993. godine žena bila trudna, nije se sviralo, što ću, morao sam nekako zaraditi novac. Tad sam radio u tvornici bombona. Putovao sam svaki dan po 60 kilometara u Njemačkoj do tvornice i tamo pakirao bombone u vrećice. Ruke su mi bile propale, sve u žuljevima od kartona jer po cijeli dan samo pakiraš bombone u kutije. Nije bilo lako zaraditi pare u inozemstvu, zato sam se snalazio', istaknuo je Žika.