Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'NISAM NIKAD BILA ZALJUBLJENA U STEFANA, ALI...': U velikom finalu 'Braka na prvu' pala i posljednja priznanja

Autor Kristina Zrilić

Sinoć se posljednjim razgovorom s ekspertima završio show 'Brak na prvu'.

 Lorena i Stefan Izvor: RTL

U posljednoj epizodi nastavio se i posljednji razgovor s ekspertima te osvrt na čitavu treću sezonu showa 'Brak na prvu'. Sanelu je posebno zanimalo mišljenje Marka i Miljanje o ponašanju ostalih kandidata prema njima kada su im se pridružili u sredini eksperimenta.

Marko je rekao da im je bilo izazovno jer su došli u društvo koje se već zbližilo i imalo svoju dinamiku. Svi zajedno pogledali su prilog o njihovu putu kroz show u kojem se vidjelo na koji su način komentirali ostale kandidate.

 Brak na prvu -  Bojan, Sasa, Petra, Dario Izvor: RTL

'Čuvamo si leđa jer nema tko drugi. To nas je još više ujedinilo', rekao je Marko, no Borisa je zanimalo gdje je intimnost između njih dvoje. 'Nisam se željela osjećati indoktriniram da sam dužna nešto napraviti ako me poslije tri dana pitaju zašto

ne spavamo u istim krevetima', rekla je Miljana. Miljana je otkrila i ekspertima da je Marko u međuvremenu našao novu djevojku.

'To je taj naš dio odnosa i kojem je ona u prvom planu… Često sam bio onemogućen se izraziti. Malo je odškrinula vrata da se nešto potencijalno desi, ali nije to bilo skroz otvoreno', rekao je Marko. Iva je pitala Manuelu što misli o njima, a ona ih je pohvalila da su jedno drugo uvijek štitili i bili iskreni.

 Brak na prvu -  Miljana komentira ostale Izvor: RTL

Tihomir je dobacio kako ima osjećaj da je to što je rekla zapravo kritika upućena njemu.

'Prekini već jedanput… Ne možeš se suzdržati, znamo svi da si manipulator', nastavio je Tihomir, dok je Manuela rekla da ga ne razumije, jer je samo odgovarala na pitanje koje joj je postavila ekspertica.

'Ti ne znaš odgovarati na pitanja, ti uvijek okolišaš', podbola ga je. Miljana je rekla kako joj je zasmetalo što je vjerovala da su prijatelji, a onda joj se Marko nije javio tri tjedna nakon kraja eksperimenta. 'Nije htio danas ni da sjednem pored njega. Potpuno neki drugačiji odnos. A mi smo se dogovorili da ćemo biti prijatelji', rekla je. Saša i Bojan bili su sljedeći pred ekspertima. Pušten je i njihov prilog, a na scene svađa Saša je i zasuzila, dok je Miljana sve promatrala u nevjerici.

 Brak na prvu -  Marko i Andrea Izvor: RTL

'To sam ja', komentirala je kasnije pa dodala da se nakon showa počela mijenjati: 'Manje sam počela doživljavati što drugi ljudi pričaju, a više cijenim što ja želim i više vjerujem u sebe. Sve je stvar rasta i razvoja. Kad čovjek izaže iz toksičnog odnosa, treba mu vremena da isfiltrira što miu nije bilo dobro, što želi u novom odnosu. Ja sam došla ovdje, a nisam znala ni što ni kako želim. Drago mi je da sad došla u show isključivo zbog same sebe.

'Toliko lupa gluposti, brate', ubacivala se Miljana. Bojan je ponovio kako i dalje smatra da je njihova najveća boljka bio nedostatak komunikacije od samog početka.

Na red su došli i Andrea i Marko. Njihov prilog već je na početku izazvao šok i nevjericu kad su ostali parovi vidjeli da se Marko od prevelikih emocija rasplakao već na dan vjenčanja. Andrea se naljutila jer je u prilogu prikazana njihova svađa oko Markovih društvenih mreža:

 Brak na prvu - Heda i Zoran Izvor: RTL

'Nisam htjela da to izađe tek tako van!' Marko je obznanio stručnjacima da se preselio u Zagreb, a Andrea je dodala kako je plan da u skoroj budućnosti žive skupa. A treću sezonu zatvorili su Lorena i Stefan, a eksperte je odmah zanimalo jesu li skupa.

'To što smo mi rekli da ostajemo, nije ni jednom trenutku značilo da smo ušli u neku vezu. Željeli smo nastaviti u odnosu u kakvom smo bili pa ćemo vidjeti što će vrijeme donijeti', rekla je Lorena. 'Definirali ste jednu dobru, staru vezu bez obaveza', rekla je Nelly, dok je Stefan žestoko odmahivao glavom. 'Nismo u nikakvoj vezi bez obaveza, mi smo u prijateljskom odnosu, da definiramo jednom za svagda', rekao je, dok su ostali kandidati šaputali međusobno kako im je danas nekako čudan i tužniji nego inače.

'Možda mi nismo dobro vidjeli stvari. Možda je to što ti nazivaš poljupcem drugačije od naše definicije poljupca… Naša definicija bliskosti, intimnosti, seksualnosti možda je drugačija nego vaša', nastavio je stručnjak Boris. 'Voljeti nekog kao prijatelja i voljeti nekog kao nešto više… Osjećaji su ono što dijeli prijateljstvo i vezu, a ne seksualni i intimni odnos', odvratila je Lorena. Prilog ih je podsjetio na njihov odnos, a ostali su prvi put mogli vidjeti sve detalje. 'Vaš video je bio najemotivniji do sada', rekla im je Nelly, dok je Iva priznala da ju je dotakla Stefanova emocija dok je sve gledao.

 Brak na prvu - Manuela i Tihomir Izvor: RTL

'On je osoba koju ja jako volim, poštujem i cijenim. Osjećam jednu posebnu ljubav prema njemu… Ako bih željela neki veći odnos s njim, od njega bih trebala tražiti promjenu, a ne želim da se mijenja. Prihvaćam ga kao osobu, prijatelja, on je jedina osoba s kojom se dopisujem na dnevnoj bazi', rekla je Lorena.

Ekperti su ponovili kako Lorena i Stefan i dalje ne žele definirati svoj odnos kao vezu, nego kao bliskost, tj. dogovor. 'Taj odnos može biti jednostavna poruka ostalima kako ne... U vezi i braku, graditi odnos na temelju uloga i dogovora jer nešto što ne vodi u dobro. To je jedan od temeljnih uzroka razvoda jer su ljudi godinama glumili i igrali uloge', rekao im je Boris.

 Brak na prvu - Lorena i Stefan Izvor: RTL

'Ne pružaš mi osjećaj zaljubljenosti koji ja želim od osobe. Vrijeme nakon showa mi je samo potvrdilo da ne mislim na tebe svaki dan. Želim biti u vezi s nekim za kim sam lud. I treće, fale ti neke karakteristike koje bih ja želio i volio', iskreno je priznao Loreni. 'Znaš da sam osoba koja je ovisnik o pažnji, volim fizički kontakt, maženje, ti nisi osoba od toga, tu se radi i o energiji, kad sam s tobom, meni osjećaj energije padne. Naučena sam šutjeti s tobom… Osjećam zastoj', i ona je rekla Stefanu što mu smeta.

'Čekali smo da kažeš kako se osjećaš bez osmijeha i bez poliranja', bili su zadovoljni eksperti. 'Od početka naš odnos nitko nikada nije razumio osim nas dvoje', rekla je. Nelly je pitala Lorenu je li ikad bila zaljubljena u Stefana. 'Nisam nikad bila zaljubljena, ali sam imala te tople, bliske emocije', rekla je Lorena, a Stefan je to i potvrdio.

Za kraj, eksperti su zahvalili kandidatima na sudjelovanju i njihovom putu u trećoj sezoni 'Braka na prvu'.

Povezane vijesti