Zagrepčanku Jelenu Putnik upoznali smo u drugoj sezoni showa 'Život na vagi' u kojoj je pobijedila kao nefinalistkinja, dok je pobjedu u istoj odnio Dorian Crnković.

U show je ušla sa 112,9 kilograma s ciljem da zauvijek promijeni prehrambene i životne navike, pa je tako na finalnom vaganju imala 67,7 što znači da je izgubila 45,2 kilograma.

Jelena Putnik
RTL 

Nakon završetka showa postala je certificirana fitness instruktorica koja nesebično pomaže drugima prilikom skidanja kilograma budući da je taj trnovit put i sama prošla. Njezina sportska prošlost obogatila ju je iskustvom i znanjem, a formalno školovanje na fitness učilištu pružilo joj je odličan temelj za rad u tom području.

Svoj sadašnji posao smatra najljepšim mogućim pozivom, no osim fizičkog izgleda Jelena je drastično promijenila i frizuru. I dok smo je u showu upoznali kao plavušu duge kose, Jelena sada 'fura' kratku kosu, zalizanu prema natrag dok je iz profila gotovo u potpunosti obrijala glavu.

Inače, teške životne situacije u kojima je Jeleni ranije jedini prioritet bio vlastiti opstanak dovele su je do viška kilograma. Iskreno je priznala da je dvaput gubila svoj dom te je morala kretati od nule, a upravo tada je i napustila sport. Naime, Jelena je prošla kroz deložaciju, bolest majke, smrt oca, a morala se brinuti i za 95-godišnju baku.

Jelena Putnik
Instagram