Blistala je u seriji 'Sivi dom', a ljubavna priča između Savke i Matića (kojeg je igrao Dubravko Jovanović) u toj kultnoj TV seriji reditelja Draga Bajića, osvojila je gledatelje širom bivše Jugoslavije. Glumicu Željku Cvjetan ova je uloga vinula u sami vrh tadašnje kinematografije. Onda se jednog dana sve preokrenulo.

Željka Cvjetan
Instagram/Screenshot 

Naime, Željka je 1991. otišla 'samo' na odmor u Ameriku, no nikada se više nije vratila. Danas živi u Los Angelesu, a zaposlena je u Universal Studiu u Hollywoodu na postprodukciji filmova.

U Americi je novi život započela od nule, radila je kao konobarica, ali je kasnije nastavila školovanje i magistrirala na Univerzitetu za kazalište. Radila je na Američkoj glumačkoj akademiji, bila je asistent, prevoditeljica i profesorica srpskog jezika. Već dvadeset tri godine udana je za Borisa Gortinskog, ima kćer Ninu i sina Marka. U Americi je igrala u seriji 'Juding Emy' i filmovima 'War of the Angels', kao i 'Robbery Homicile Division'. Ove godine bila je i na Sarajevo Film Festivalu.

U našoj galeriji pogledajte kako je Željka izgledala nekad, a kako izgleda sada.

Youtube/Screenshot, Facebook Glumica Željka Cvjetan nekad i sad