Poznata pjevačica narodne glazbe rođena je 6. rujna 1959., a svoju profesionalnu glazbenu karijeru započela je 1985. godine.

Ana Bekuta
Instagram/Screenshot 

Talent i ljubav prema glazbi pokazala je još kao djevojčica, te je tako pjevala u školskom zboru i kulturno-umjetničkom društvu. Od 1980. godine počinje nastupati diljem bivše države, a njena slava koja je tada krenula uzlaznom putanjom ne jenjava ni danas.

Naime, riječ je o Ani Bekuti. Pjevačica je već desetljećima dio javne scene, a neke od njenih najpoznatijih pjesama su: 'Ja nisam rođena da živim sama', 'Ti mi trebaš', 'Zlatiborske zore', 'Veseljak', 'Uspomene', 'Imam jedan život', 'Kralj ponoći' i mnoge druge.

U svojoj karijeri mnogo je puta nagrađivana za svoj rad, a od 2014. godine je i dio žirija glazbenog natjecanja 'Zvezde Granda'.

Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

Kad govorimo o Bekutinom privatnom životu, pjevačica ima jednog sina, Igora Polića, i dvoje unučadi. Bila je u ljubavnoj vezi s političarem Milutinom Mrkonjićem od 2012. godine do njegove smrti. Inače, umjetničko ime Ana Bekuta uzela je 1985. na prijedlog Predraga Vukovića Vukasa jer je tada na sceni bilo više Nada koje su se bavile narodnom glazbom. Inače, pravo ime Ane Bekute glasi Nada Polić.

Više njenih fotografija pogledajte u galeriji.

Tamara Trajković/Kurir, Jurica Cvitanić/ExtraFM Ana Bekuta