UZEO GUTLJAJ PIVA I PAO U KAVANI: Tužna priča pjevača koji je otpjevao hit 'Mali mrav'

'Mali mrav' je hit bez kojeg rijetko koje veselje u regiji ne može proći, posebno u kasnim satima, kada atmosfera dostigne vrhunac, a otpjevao je legendarni pjevač narode glazbe - Tomislav Čolović.

Youtube

'Mali mrav' je hit bez kojeg rijetko koje veselje u regiji može proći, posebno u kasnim satima, kada atmosfera dostigne vrhunac. Otpjevao ga je legendarni pjevač narode glazbe - Tomislav Čolović.

U jeku popularnosti iznenada umire i to u kavani, mjestu koje je obožavao i gdje je besane noći provodio. Ostao je zapamćen kao veliki humanitarac koji je pomagao svakom kome je mogao, te je nastupao na više od 1.000 dobrotvornih koncerata.

Tomislav Colovic - Mali mrav  YouTube

Čolović je preminuo svega devet dana nakon Nove godine, a priča o njegovoj smrti ledi krv u žilama.

'Dogodilo se navečer, točnije oko dva sata poslije ponoći. Tomislav je došao iz jedne kavane gdje je bila živa glazba. Naručio je pivo i porciju pršuta, popio je gutalj i pao. Nisam bio tu, bio sam kod kuće. U kavani je bila konobarica. Ona ga je pronašla. Pozvala me je i odmah sam došao. Srce ga je izdalo. Pao je tu na pod. Čekali smo da dođe policija, kao i liječnici iz bolnice', prisjetio se Čedam, vlasnik kavane.

Otkrio je da je poznavao Čolovića od malih nogu, kao i da ga je izuzetni cijenio.

'Bio je naš gost i prijatelj. Znali smo se iz djetinjstva. Pamtim ga kao dobrog čovjeka i dobrog glazbenika. Znate, nije on uvijek bio u Kraljevu, on je povremeno dolazio, onda bi odsjedao ovdje. Volio je doći sam, i to kasno poslije dvanaest. Volio je osamiti se. Naručivao je meze, pršut, sir, a od pića je volio pivo. Nije nikada pjevao. Ovdje je imao svoj mir. Odličan i dobar, ali pri alkoholu nije bio najbolji. Bio je pošten, nije nikog prevario. Cijenili su ga', istaknuo je jednom prilikom.