SRPSKA PJEVAČICA NAPADNUTA ZBOG TEREZE KESOVIJE: Čuveni hit prepjevala na ekavici pa proživjela pakao

Našla se na meti surovih kritika.

Instagram

Srpska pjevačica Kaya Ostojić na meti je surovih kritika nakon što je prepjevala čuveni hit 'Posljednja i prva ljubavi' Tereze Kesovije na ekavici.

Nakon što je snimka ugledala svjetlost dana, nezadovoljni domaći slušatelji osuli su 'drvlje i kamenje' po Kayi i izvrijeđali je na društvenim mrežama i YouTube-u.

Kaya je, naime, za ovu pjesmu platila autorska prava te za nju snimila i spot u rodnom gradu hrvatske dive - Dubrovniku.

Pjevačica je ovom prilikom gostovala kod voditelja Ivana Gajića u emisiji 'Puls Srbije' gdje je prokomentirala kritike.

Grgo Jelavić/Pixsell 

'Pojavilo se milijun nekih komentara, uglavnom ljudi s hrvatskog podneblja o tome zašto nisam otpjevala na originalnoj ijekavici. Ja sam jednostavno Srpkinja i mi govorimo ekavicom. Tako sam i otpjevala. Uredno sam pitala čovjeka koji zastupa prava Kemala Montena trebam li pjevati na ijekavici. On je rekao 'naravno da ne'. Tako da je to nešto što ne ulazi u taj autorski dio. Pjesma je napisana na ijekavici jer je izvođač s tog govornog područja, ali netko tko želi obraditi pjesmu može pjevati kako želi. Tako da nisam prekršila nikakva prava, čak sam najuljudnije i pitala', rekla je Kaya.