HTIO JU JE FOTOGRAFIRATI GOLU: Ovo je manekenka kojoj je Goran Bregović posvetio svoj najveći hit poslije prekida

Goran Bregović je nakon kraha veze s Ljiljanom Ticom napisao pjesmu 'Bitanga i princeza'.

Profimedia

'Mislim da sam interesantna žena, valjda zato što mi lice nije simetrično', jedna obrva mi je viša od druge, malo sam razroka, ali sve to doprinosi mojoj super fotogeničnosti', riječi su kojima je sebe opisivala Ljiljana Tica, jedna od najpopularnijih manekenki bivše Jugoslavije.

U ranoj mladosti igrala je odbojku, a s obzirom da je lijepo izgledala njezina fotografija s utakmice završila je u novinama i svijet mode joj je široko otvorio vrata.

Na vrhuncu slave Ljiljana se zabavljala sa Goranom Bregovićem.

'Upoznali smo se slučajno, u avionu. Dugo smo bili prijatelji, možda je veza bila samo kruna tog prijateljstva. Nas dvoje smo rođeni jedno za drugo. Ja sam rođena u znaku Raka, a on u znaku Ovna', govorila je Ljilja, koja je u intervjuima bila vrlo otvorena i direktna.

Na pitanje bi li se fotografirala gola odgovorila je:

Dragana Udovičić/Kurir 

'To, kad bih i napravila, dozvolila bih samo svom mladiću, kojeg volim i za kojeg sam sigurna da me neće kompromitirati. S Goranom sam razgovarala o tome, i on me želi ovjekovječiti razgolićenu u nekim bijelim plahtama dok se penjem uz stepenice. Od tada je i sam naprasno zavolio fotografiju. Kupio je fotoaparat s kompletnom opremom i sada danonoćno čita literaturu o toj umjetnosti.

Ljubav Gorana Bregovića i Ljiljane Tice nije imala sretan kraj

Jesu li te fotografije napravljene nije nam poznato, ali legenda kaže da joj je Brega, poslije prekida burne romanse posvetio pjesmu 'Bitanga i princeza'.

Ljiljana se 1983. godine preselila u Njemačku gdje je upoznala budućeg supruga, tadašnjeg direktora marketinga njemačkog izdanja časopisa Elle. Vjenčali su se 1987. godine na Hvaru. Jedino dijete, sina Lenija, rodila je kada je imala 46 godina, i od tada je njezin život dobio potpuno nov smisao.

Koliko je poznato, Ljiljana Tica se danas bavi biznisom iz oblasti gastronomije.