Osvanula posljednja snimka legendarnog pjevača: Unatoč teškoj bolesti moćni ga glas nikada nije izdao

Čuveni pjevač rođen je na današnji dan 1956., no bolest mu je presudila prije šest godina.

Dragana Udovičić/Kurir

Legendarni pjevač narodne i folk glazbe Sinan Sakić danas bi proslavio 68. rođendan, no zbog bolesti je preminuo prije šest godina, 01. lipnja 2018. Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag u narodnoj glazbi, ali i neutješnu suprugu Sabinu, kao i brojne obožavatelje.

Pjevač je svojim glasom i emocijom osvojio srca brojne publike, te se njegove pjesme i dandanas pjevaju i postale su veliki hitovi.

Dragana Udovičić/Kurir 

Inače, Sinan se borio s teškom bolešću, a neposredno pred smrt ustanovljeno je da mu je transplantacija jetre prijeko potrebna. Međutim, zdravstveno stanje mu se znatno pogoršalo i on je umro u 62. godini. Tri dana nakon smrti Sakić je pokopan na muslimanskom groblju u rodnoj Loznici u Srbiji gdje je danas u njegovu čast otvoren i muzej.

Njegova supruga Sabina bila je uz pjevača do posljednjeg dana, a jednom prilikom je govorila i kako se osjeća zbog njegove prerane smrti.

Youtube/Screenshot 

'Usamljeno i ostavljeno. Nekako to nikada ne prođe. Voljela bih da je živ sada kad trebamo uživati, ali to je sudbina. Trebalo mi je pet godina da prebolim, tek sada smo trebali živjeti. On je bio duša duše moje', rekla je Sabina, pa otkrila tko je od njegovih kolega bio uz nju.

'Šemsa Suljaković, Hanka Paldum i Džej Ramadanovski su me znali nazvati i onda bismo plakali do jutra', rekla je Sinanova udovica.

Na društvenim mrežama osvanula je i posljednja snimka Sinana Sakića na kojoj je već bio ozbiljno bolestan, ali ga moćni glas unatoč svemu nije izdao.