Davorin Popović bi danas slavio 78. rođendan da nije umro od opake bolesti: Ovako je nastala 'Bacila je sve niz rijeku'

Pjevač Indexa, Davorin Popović, bio je jedan od najomiljenijih ex-Yu rockera koji bi danas napunio 78. godina.

Youtube/Screenshot

Pjevač Indexa,Davorin Popović, bio je jedan od najomiljenijih ex-Yu rockera koji bi danas napunio 78. godina.
Indexi su slovili za jednu od najpopularnijih glazbenih grupa na teritoriju bivše Jugoslavije, koja i dandanas uživa popularnost među sljedbenicima rock glazbe.

Youtube/Screenshot 

Grupa je postojala od šezdesetih godina prošlog stoljeća pa sve do 2001. godine, kada je Davorin Popović, frontmen Indexa, preminuo od raka gušterače.

Dok je bend desetljećima stvarao autentičnu glazbu, nastale su neke od najljepših balada. Jedna od njih koja je postala zaštitni znak benda bile je pjesma 'Bacila je sve niz rijeku'.

Ova pjesma nosi posebnu emociju i jednu zanimljivu priču koja je nastajala godinama, tako što je svaki umjetnik dao svoj doprinos i dio sebe, dok je tekst nastajao kao mozaik. Jedan dio pjesme svjedoči o velikoj ljubavi Davorina Popovića.

Armin Durgut/PIXSELL 

Legendarni pjevač volio je nepoznatu djevojku iz Sarajeva. Iako je njihova ljubavna veza bila ozbiljna, djevojka nije bila spremna za brak. Međutim, ostala je u drugom stanju, a nisu planirali dijete, kako su pisali domaći mediji u to vrijeme.

Par se odlučio stati pred oltar, ali uoči vjenčanja, djevojka je abortirala i zauvijek napustila Davorina. Kako se navodi, godinama kasnije na koncertu u Švedskoj Davorinu se učinilo da je vidi u publici zbog čega je sišao s pozornice, ali je nije pronašao.

Indexi - Bacila je sve niz rijeku  YouTube