Velimir Živojinović je unuk legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića koji je prije četiri godine upisao Sorbonne, prestižni fakultet u Francuskoj i time cijelu obitelj učinio ponosnom.

'Svi smo sretni. Njegova je odluka da neće u glumce, upisao je zato znanost i inženjerstvo na Sorbonni', izjavio je svojedobno njegov otac Miljko Živojinović za Kurir. Mlađi Velimir jedini je muški nasljednik od petero unučadi koje je legendarni Bata ostavio iza sebe. Novu fotografiju svoga brata sad je objavila njegova sestra Dina koja u posljednje vrijeme živi u Srbiji.

Velimir Živojinović
Instagram 

Velimir na njoj čita intervju svoje sestre. Dina je, podsjetimo, završila fakultete na Sorbonni u Parizu, Kaliforniji i Londonu, a trenutno radi u diplomaciji.

Batin sin Miljko ima još i kćer Milenu, a kći Jelena rodila je Jelisavetu i Julijanu.

'Dva puta sam se ženio. S prvom suprugom Beom i danas imam sjajne odnose, a upoznali smo se na skijanju u Bovecu. Proveli smo divnih 20 godina i dobili dvoje djece, Dinu i Velimira. Pred razvod tog braka dobio sam i kćer Milenu koja sada ima 15 godina i upisala je srednju školu. I nju je Bata jako volio i održavali su kontakt. Međutim, ja nisam mogao biti s njima', ispričao je ponosni otac prije tri godine.

Bata Živojinović, Velimir Živojinović i Dina Živojinović
Aleksandar Jovanović/Kurir 

Dok je legendarni glumac još bio živ, ekipa Kurira ga je jednom prilikom posjetila u njegovom domu. Tada su mu u goste baš došli unuk Velimir i unuka Dina koja je doputovala iz Engleske gdje je završila diplomski studij na temu organiziranog kriminala, terorizma i sigurnosti.

'Ovo su moja dva dijamanta. Srce mi je puno kad su moja djeca oko mene. Ja sam tada sretan čovjek', ponosno je tada govorio pokojni glumac o svojim unucima.

'Zanimljivo je da kod svih svojih unuka osjećam veliki dar za glumu. Do sada nitko od njih nije pokušao studirati glumu, što ne znači da u budućnosti neće, ali i ako tako ne bude, nema veze, bitno je da su sretni', dodao je tada.