Edita Malovčić, kći poznatog folk pjevača Kemala Malovčića, poznata je pod umjetničkim imenom Madita.

U Njemačkoj i Austriji se proslavila u seriji 'Mjesto zločina', a osim glumačke ostvarila je zavidnu glazbenu karijeru.

Njeno djetinjstvo i razvojni put nisu bili nimalo slični kao kod djece drugih poznatih osoba. Naprotiv, imala je problema s ocem o čemu je javno govorila. Naime, jednom prilikom je priznala da ga pamti samo po lošem, a kako je ona odrastala u Beču, a Kemal živio i radio u Beogradu, bili su razdvojeni dugi niz godina.

'Pamtim ga samo po lošim stvarima iz djetinjstva', rekla je pjevačica.

Na početku karijere kćeri Kemala Malovčića su predložili i da se odrekne 'ić' na kraju svog prezimena, međutim ona to nije htjela prihvatiti.

Kemal Malovčić
Youtube/Screenshot 

'Možda je čudno ako to kažem, ali htjela sam dokazati da čovjek ne mora stalno biti gasterbajter. Ti ljudi su napustili svoju zemlju zbog teške ekonomske situacije, nisu je ostavili dobrovoljno. Nisu mogli značajno napredovati zbog jezičnih i drugih barijera, bili su u specifičnoj situaciji', ispričala je Edita svojevremeno.

Ipak, na kraju su se pomirili i danas su u dobrim odnosima.

'Majka je htjela da ne budem diskriminirana. Mislila je da bi to bilo moguće u okruženju kao što je katolička privatna škola', ispričala je Edita Malovčić u intervjuu za emisiju 'Beč danas'. Upravo iz tog razloga promijenila je ime u Madita kojim se predstavlja sada kada je poznata.

Kemalu je Edita prvo dijete, a od njene majke se razveo. Inače, Kemal je imao tri braka i skrasio se tek pored Fadile Malovčić s kojom ima troje djece, sinove Dženana, Kenana i Adina.