Svakome od nas se puno puta dogodilo da stihove nekih pjesmapogrešno razumije pa samim tim tako i pjevušimo te hitove.

Jedan od glavnih razloga zašto publika pogrešno pjeva neke tekstove je brzina kojom izvođač izgovori svoj tekst, a pored toga, možda i bitniji razlog, je loša dikcija interpretatora.

Čuveni hit Lepe Brena koji je obilježio jedno razdoblje i jednu državu, a radi se o pjesmi 'Jugoslavenka', mnogi su pogrešno razumjeli. Na koncertima i nastupima može se čuti da publika balkanske zvijezde uglas pjeva njene stihove 'sestra mi je duša slovenska' umjesto 'sjetna mi je duša slovenska'.

Lepa Brena
Youtube 

Kada je riječ o Čolinim pjesmama, možemo spomenuti i čuveni hit koji je snimljen početkom osamdestih godina 'Pusti, pusti modu'. Nekada u šali, a nekada i stvarno netko zna otpjevati: 'pusti, pusti vodu'.

Zdravko Čolić u sretnom je braku
Instagram 

Mnogi se sjećaju 2000. godine kada je snimljena pjesma 'Minus i plus' i toga kako su se na mnogim mjestima orili stihovi tog hita. Naime, ljudi su uglavnom pogrešno razumjeli stihove 'k'o minus i plus, k'o Amer i Rus, u mom svijetu ti si korov, a ja hibiskus', te su ih pjevali: 'u mom svijetu ti si horor, a ja hibiskus'.

Jelena Rozga dolazi na MAC
John Pavlish 

Dino Merlin je napisao veliki broj pjesama koje su obilježile njegovu dugogodišnju karijeru, jedna od njih je i 'Kremen'. Kada se radi o ovoj pjesmi, Merlin svoje stihove pjeva: 'ostalo je još malo kremena u ovom mom starom upaljaču', dok puno puta čujemo nekog da pjeva: 'ostalo je još malo vremena…'

Tekstove ovih pjesama gotovo svi pogrešno pjevaju
Dino Stanin/Pixsell 

Na ovoj listi se mogu naći i mnogi hitovi narodne glazbe pa tako pjesmu Harisa Džinovića 'Dajte vina' neki otpjevaju: 'dajte vina ocu mom', umjesto 'dajte vina hoću lom'.

Haris Džinović
Antonia Ahel/ATA images