Lepa Brena počela je pjevati kad je imala samo 16 godina. Bilo je to u Brčkom gdje je i odrasla, a njen prvi bend zvao se 'Judeksi', po ugledu na nekada popularne sarajevske 'Indekse'.

'Imala sam tada svoje honorare i živjela sam sasvim pristojno', ispričala je Lepa Brena u jednom intervjuu za HRT.

Lepa Brena u Kerempuhu
Robert Gašpert 

'Međutim, kad sam otišla u Beograd na fakultet, objavljena je tada prva velika ekonomska kriza kod nas. Nismo imali dovoljno novca, ni moja obitelj, ni moji roditelji, brat i sestra, pa ni ja. Na fakultetu sam doslovno bila gladnaTih nekih šest mjeseci su za mene bili znanstvena fantastika. Bio je to susret sa životnom realnošću u kojoj više nemate priliku da vam mama kuha kavu i pripremi sve', sjeća se Brena koja je upisala Prirodoslovno-matematički fakultet, smijer Turizam.

Lepa Brena na fakultetu bila gladna
Instagram 

Pjevačica je, kako kaže, tada shvatila da mora život uzeti u svoje ruke. 'Znala sam da nemam ni bogate ni utjecajne roditelje, da ću morati početi veoma ozbiljno razmišljati o svojoj sudbini i da se hvatam u koštac sa životom. Budući da sam znala pjevati i vjerovala sam u sebe, odlučila sam da ću se tako i početi uzdržavati. Bilo je nemoguće drugačije. Imala sam novca samo za jedan obrok dnevno i za platiti sve ono trebam na fakultetu', sjeća se Brena.

Često, kako kaže, nije imala ni za autobusnu kartu, pa se kao i mnogi drugi studenti, ponekad skrivala i shrahovala da je ne uhvati kontrola.

'Sjećam se, stajala sam na jednoj autobusnoj stanici na kojoj nije bilo ni nadstrešnice. Imala sam neku staru palerinu na sebi, neki kišobran, ali kad je puhnuo vjetar i počela padati ona grozna kiša, neki mali psić koji je stojao pokraj mene i ja smo počeli drhtati zajedno', priča nekadašnja studentica turizma u Beogradu.

Lepa Brena
Youtube/Screenshot 

'Tad sam odlučila totalno promijeniti svoj život i to sebi više nikada ne dozvoliti. Odlučila sam da ću početi raditi', završava Brena.

Vrlo brzo je stigao uspjeh. Kad je ansambl 'Lira', u kojem je počela pjevati uz glazbenike Saše Popovića, dobio ime 'Slatki greh', sve je krenulo uzlaznom putanjom. Postala je najtraženija pjevačica na ovim prostorima, zarađivala je ogromne svote novca, pomagala obitelji i gradila karijeru o kojoj se i danas priča.