Alen Islamović službeno je postao umirovljenik, ali to ga ne spriječava da i dalje neumorno radi.

Redovito održava solističke koncerte širom Balkana, a često nastupa i s Bijelim dugmetom. Poznato je da s kolegom Mladenom Vojičićem Tifomnije u najboljim odnosima, a sad je u televizijskoj emisiji 'Una, Due, Tre' konačno ispričao pravu istinu.

Alen Islamović
Hrvoje Jelavić/Pixsell 

'Mi smo djeca radničke klase, pa kad radnici hoće raditi - oni rade, kad neće raditi - neće raditi. Ako želimo raditi to Bijelo dugme radit ćemo, ako ne želimo onda nećemo. Nema tu nekog krivog zida kojeg treba ispravljati. Bijelo dugme je ozidano tako kako je, prije 50 godina', započeo je Alen svoju priču i otkrio detalje tučnjave koja se dogodila 2018. godine kad ga je Tifa udario.

'Možda je Tifa u tom trenutku bio nešto slab. I fenomenalni igrači koji igraju nogomet u europskim ligama istrče i odigraju 50 utakmica dobro, a jednu zabrljaju. Tako je najverovatnije i Tifi došao taj neki 55. koncert koji mu ne štima. Možda mu je ono žuto svjetlo iz hotela udaralo u oči i nije mu odgovaralo pa mu je netko drugi kriv. Kriv je Alen Islamović. On je pjevač isto takav kakav je, pjeva na svoj način, a ja na svoj', kazao je roker.

Mladen Vojičić Tifa
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

Unatoč svemu Islamović je oprostio kolegi.

'Ja sam čovjek koji oprašta. Nema razloga da nešto pamtim, nisam zlopamtilo. Da sam zlopamtilo, ja bih tad sišao s pozornice i rekao da neću više raditi, ali nisam. Evo, i dandanas radim s Bijelim dugmetom', rekao je on.

S Goranom Bregovićem nikada nije ulazio u konflikt, štoviše, zahvalan mu je na svemu. Na pitanje hoće li se Brega i Željko Bebek pomiriti jednog dana, pjevač je iznenadio odgovorom.

Goran Bregović
Antonio Ahel/Pixsell 

'Ja to ne znam i ne mogu ni ući u tu priču jer nisam toliko upućen. To su neke stvari koje bi trebali njih dvojica riješiti, a ne ja. U tom Bijelom dugmetu je bilo svašta, od uhićenja, policije, pritvaranja, zatvora do neobjašnjivih načina kako su neki ljudi koji su svirali umrli i stradali. Bijelo dugme je uvijek to pratilo i to je neminovno. Najveće zlo Bijelog dugmeta je to što se uvijek mora nešto dogoditi. Ako nema toga, onda nije Bijelo dugme', ispričao je Alen u emisiji.

Očigledno, brojne tajne Bijelog dugmeta zauvijek će ostat misterij.