Dragan Bjelogrlić je srpski filmski, televizijski i kazališni glumac, redatelj, scenarist i producent. Prvu ulogu dobio je 1978. godine u filmu Boško Buha, da bi osamdesetih započeo njegov konstantni uspon u jugoslavenskoj kinematografiji, prvenstveno zahvaljujući TV seriji 'Bolji život', gdje je igrao buntovnog Slobodana Bobu Popadića.

Dragan Bjelogrlić
Zorana Jevtić/KURIR 

Tijekom devedesetih ostvario je veliki uspjeh glumeći uglavnom u filmovima ratne tematike, kao što su 'Crni bombarder', 'Lepa sela lepo gore', 'Rane' i 'Nebeska udica', ali i zahvaljujući mjuziklu 'Hajde da se volimo 3'. I u novom milenijumu stvara upečatljive uloge u filmovima 'Sivi kamion crvene boje' i 'Ivkova slava', kao i u TV seriji 'Vratiće se rode'.

Inače, Dragan je rođen 10. listopada 1963. godine. Prvi put je pred kamerama glumio s 15 godina, okušao se i kao redatelj, režirao igrani film i TV seriju 'Montevideo, bog te video' i 'Montevideo, vidimo se', s kojim je postigao veliki uspjeh. Naime, film je izabran za srpskog predstavnika za prestižnu nagradu Oscar.

Dragan Bjelogrlić
Antonio Ahel/Pixsell 

No osim poslovnih uspjeha i ostvarenja, ono što je uvijek intrigiralo javnost je i Bjelogrlićev privatni život, kao i brojni detalji iz istog. Jedan od njih je i visina popularnog glumca. Naime, Dragan Bjelogrlić je visok 173 cm.

Iako je sa suprugom, nekadašnjom manekenkom Majom u braku više od 25 godina, Bjelogrlića je od samog pojavljivanja na sceni pratio glas velikog zavodnika. Po komentarima često možemo vidjeti i da Maju uspoređuju s Monicom Bellucci, što uopće nije čudno budući da je oduvijek slovila za veliku ljepoticu.