Selma Mekić je javnosti postala poznata kao bivša supruga folk pjevača Dade Polumenta, ali se ova dama istaknula i zahvaljujući svojim brojnim talentima.

Selma je jako lijepa, ali i obrazovana mlada žena koja itekako poštuje svoju tradiciju i korijene i ne samo da s ponosom nosi hidžab, već iste i kreira. Ona je jedna od najpoznatijih žena iz Novog Pazara, a pored mode, bavila se i kaligrafijom te je po struci diplomirani pedagog.

Selma je svoj dizajnerski rad predstavila u Dubaiju 2022., a 15. listopada ove godine Novosađani će imati priliku uživati u njenim elegantnim glamuroznim kreacijama prilagođene ženama u islamskom svijetu.

'Prije osam godina sam se u Novom Sadu predstavila kao kaligrafkinja, tako da je ovo za mene još jedan izazov u nizu. Obećavam još jedan modni spektakl svojstven meni gdje se prožimaju arapska kaligrafija i modni dizajn. Vidimo se, ako Bog da', najavila je Selma.

Dado Polumenta
Tamara Trajković/Kurir 

'Cilj mi je da svaka žena u svakodnevnom životu, i manekenka na pisti i u backstageu, bude poštovana, elegantna, primijećena i drukčija. Pobjednički duh i samopouzdanje je nešto na čemu se radi, i bez toga nikad nećete biti ni samouvjereni, prvi, ni dobri, a ako to niste, ne možete nikad biti lider ni uzor. Neki ljudi miješaju samopouzdanje s ohološću i neskromnošću, a to uopće ne ide pod ruku. Ako dajete sve od sebe, upadate u rizike sami tamo gdje nemate nikoga da ide ispred vas, tamo gdje prvi put morate pričati strani jezik jer nitko ne zna vaš jezik, tamo gdje ste uložili puno novca, truda i rada, i opravdate svoja očekivanja i očekivanja publike, apsolutno imate puno pravo biti neskromni jer su sve to veliki koraci iako 'nemate leđa'', napisala je ona prije nekoliko dana, dodajući kako bi se zapitala je li na pogrešnom putu da nema dušmane.

Ovu lijepu Pazarku sugrađani nazivaju još i 'feministicom s hidžabom', jer je posvećena borbi za ženska prava, a pored srpskog, govori i engleski i turski jezik. Jedno vrijeme živjela je u Turskoj i Dubaiju, ali danas živi, radi i stvara u Srbiji.

Podsjetimo, Selma se s Dadom Polumentom vjenčala u prosincu 2012., ali poslije samo pet mjeseci par je stavio točku na ovu zajednicu sklopljenu po islamskim običajima. Mediji su pisali da je ovoj 33-godišnjakinji smetalo to što je pjevač pretjerano uživao u noćnim izlascima, a to se kosilo s njenim načinom života.

Selma Mekić
Instagram 

I sama Selma je prošle godine u intervjuu za 'Danas' progovorila o razvodu i tome kako je konzervativna okolina reagirala na isti.

'Razvod sam po sebi je nešto što ženi teže padne od muškarca, jer su žene emotivnije. Neki muškarci razvedene žene tretiraju tako da im se mogu obraćati na način na koji žele, pa se uvrijede i začude ako naiđu na oštar odgovor, ne uzimajući u obzir da imaju svoje majke i sestre, da su one žene i da svaku treba podjednako poštovati i uvažavati. Što se tiče mog razvoda, najteže mi je pao medijski pritisak, jer su preko noći svi saznali tko sam ja sa samim sklapanjem braka, a nakon njega sam doživjela šok i strah. Strah je bio kako se nositi sa svim tim, ali nekako sam brzo u svojoj glavi posložila to da ja nisam napravila ništa loše, sve je bilo po islamskim propisima i pravnim, udala sam se, razvela sam se i se, ništa što se ne događa svakodnevno', rekla je ona.