Zdravko Čolić i Goran Bregović slove za jedne od najuspješnijih glazbenika s regionalne javne scene, a poznato je da su u jeku popularnosti bili miljenici ljepšeg spola koji je za njima uzdisao na svakom koraku.

Obojica su i danas prisutna na javnoj sceni, ali i u poslu gdje i dalje nižu velike uspjehe. Njihovi obožavatelji se rado prisećaju i njihovih početaka kao i fotografija iz mladosti, a sad je jedna od njih osvanula na društvenim mrežama.

Čolić i Bregović pozirali su zajedno dok su služili vojni rok, a fotografija je izazvala oduševljenje među njihovim obožavateljima i ljubiteljima njihove glazbe.

Nakon što je ova fotografija isplivala u javnost, mnogi su se prisjetili i priča o njihovim prvim koracima u svijetu glazbe.

Goran je karijeru počeo u striptiz baru.

Goran Bregović
Antonio Ahel/Pixsell 

'Počeo sam vrlo rano i svirao vrlo dobro. Najranije profesionalno iskustvo imao sam u striptiz baru Splendid u Dubrovniku. Od tamo nas je pokupio neki Talijan da sviramo u jednom baru u Italiji. Tako da sam započeo kao striptiz bar glazbenik što je uvijek dobar znak. Kad imaš sedamnaest godina i gledaš toliko golih žena, to je očito znak s neba, kao da mi je Bog rekao: 'Bregoviću, ti ćeš se zabavljati s ovim što radiš'', obašnjavao je Bregović svojedobno.

Zdravko Čolić
Dragana Udovičić/Kurir 

Zdravko je prvi javni nastup imao sa 16 godina, sasvim slučajno na natjecanju pjevača amatera u jednom mjestu kod Herceg Novog gdje je pjevajući pjesmu Beatlesa osvojio nagradu publike. Iako je diplomirani ekonomist, financijama se pretjerano nije bavio osim kad je njegova zarada u pitanju u čemu je bio i više nego uspješan.