Mnogi muškarci s javne scene odlučili su postati očevi poslije pedesete. Nekima je to bilo vatreno krštenje, dok su se drugi prvi put ostvarili kao roditelji u mladosti.

Da roditeljstvo ne zna za godine, najbolje objašnjava primjer Zvonimira Rogoza. Domaći glumac prvi put je postao otac s nevjerojatne 92 godine. Međutim, šuškalo se da Rogoz zapravo nije biološki otac djeteta koje je rodila njegova 56 godina mlađa supruga Agata, ali je ona tvrdila da te tračeve plasiraju ljubomorne bivše ljubavnice glumca.

HARIS DŽINOVIĆ

U 53. postao otac

Haris Džinović
Antonio Ahel/ATA Images 

Pjevač je, u braku sa 30 godina mlađom suprugom Melinom, prvi put postao otac s 53. On je dobio kćer Đinu, a svoju novu ulogu je komentirao ovako:

'Mislim da je sjajna stvar dobiti dijete u kasnijoj dobi, jedina mana je što su roditelji stari kad djeca odrastu. Ali neusporedivo je pametnije dobiti djecu kasnije nego s 20 godina', rekao je Haris za domaće medije.

VLADO KALEMBER

S 53 godine dobio sina

Vlado-Kalember-i-Ana-Rucner.jpg
Story arhiva 

Slavni pjevač bio je u braku s 30 godina mlađom Anom Rucner, dok se poslije 12 godina nisu razveli. U tom braku Vlado je dobio sina Darija kad je imao 53 godine, a za njega kažu da je preslikani otac.

AKI RAHIMOVSKI

Najmlađe dijete je mlađe od unuka

Aki Rahimovski
Saša Huzjak/Pixsell 

Aki je u 65. godini dobio dijete. Vijest da je Aki postao otac djevojčice s 27 godina mlađom partnerkom Barbarom odjeknula je u medijima kao bomba. Pjevaču je ovo bilo treće dijete.

ZDRAVKO ČOLIĆ

Postao otac s 50 godina

Zdravko Čolić u sretnom je braku
Instagram 

Pjevač je u ulogu roditelja prvi put ušao s 50 godina, kad mu se rodila kći Lara, dok je drugu kćer Unu dobio pet godina kasnije. Baš zato što se u poznim godinama tek oženio suprugom Aleksandrom i postao otac kasno, on je priznao kako je popustljiv prema svojoj djeci.

GORAN BREGOVIĆ

'Ne znam jesam li djeci otac ili djed'

Goran Bregović
Karmela Prpić 

Goran Bregović imao je buran ljubavni život, pa je najstariju kćer dobio još kao mladić, a onda je čekao nekoliko desetljeća da se ponovno ostvari u ulozi oca. Sa suprugom Dženanom, Brega ima još tri kćeri, a najmlađu je dobio u 56. godini. Zanimljivo je da je Brega u međuvremenu postao i djed, pošto je njegova prva kći Željka rodila dvoje djece, a glazbenik za sebe kaže da ponekad ne zna je li svojoj djeci otac ili djed, s obzirom na godine.

ŽELJKO BEBEK

U 61. godini mu stigla kći

Željko Bebek, Ružica Bebek i Zvonimir Bebek
Instagram 

Željko Bebek je sina Zvonimira dobio u kasnim pedesetima, a kćer Katarinu čak u 61. godini. Njegov sin, krenuo je tatinim stopama, pa ponekad zasvira zajedno sa Željkom na nekim događanjima.