Unatoč brojnim uspjesima i zavidnoj karijeri, Lepa Brena se uvijek sa sjetom prisjeća svog skromnog djetinjstva. Potekla je iz velike i složne obitelji, a roditelji su joj bili neizmjerna podrška.

Lepa Brena
Instagram 

'Njegovala se ta hijerarhija da se poštuje otac... Mama je uvijek bila oštrija, često smo razgovarali, stalno mi je govorila da budem pametna i ne pravim gluposti. Učila me kako da kuham, pravim zimnicu, pletem, šijem, čak sam znala obojati zidove i vesti goblene. Dan nam je počinjao mirisom kave i doručka. Više sam bila s dječacima. Igrali smo skrivača, limun i naranču, preplivavali Savu...', ispričala je Brena jednom prilikom. Majka je bila zadužena za sve haljine koji je Brena nosila na nastupima.

'Vjerovali ili ne, nisam uspjela sačuvati nijednu haljinu i nijedan kompletić iz razdoblja od 1982. do 1990. godine zato što su se svi raspali od znoja zbog onih mojih čuvenih 'dva koncerta dnevno'', rekla je Lepa Brena i dodala:

'Sve te kostime mi je šivala moja majka i pravila je uvijek dva-tri ista da bih imala jedan suh za prvi koncert u 18 sati, a drugi za koncert u 20 sati. Budući da se svi sjećamo kako su izgledali moji koncerti i koliko energije sam ostavljala na pozornici, ostala sam bez kostima, ali sačuvala sam uspomene', rekla je nostalgično pjevačica koja je odlazak roditelja veoma teško podnijela.

Pjevačičin otac Abid 2010. godine doživio je prometnu nesreću nakon koje je izgubio životnu bitku i to na Brenin rođendan. Samo četirigodine kasnije, na dan obiteljske slave, Breni je preminula i majka Ifeta. Otkako je ostala bez najmilijih Brena rijetko odlazi u Brčko jer se ne može suočiti s uspomenama.

'Brena se nakon smrti roditelja rijetko vraćala u Brčko, teško je podnijela njihov gubitak i nije se bila spremna suočiti. Stan u kojem su joj majka i otac živjeli je prodala, tako da nekretnina više nema', rekao je izvor blizak pjevačici.

Lepa Brena je nedavno među starim fotografijama pronašla i jednu s ocem.

'Uspomene. U pauzi između brojnih koncerata. Posjeta mojim roditeljima u Brčkom. Najveća podrška - moj otac Abid', napisala je Brena.