Čuveni kompozitor Milutin Popović Zahar, zaslužan za neke od najvećih hitova na estradi, prije 40 godina napravio je album za Lepu Brenu i Slatki greh, na kojem se našla poznata pjesma 'Duge noge' i mnoge druge koje se i danas slušaju. Nekoliko godina kasnije prekinuli su suradnju, a Zahar nije krio šta misli o Breni i Saši Popoviću.

Lepa Brena
Kurir/Ana Paunković 

'Uvijek je bilo pokvarenosti u tim glazbenim i estradnim vodama. Breni sam napravio milijunske tiraže, s mnogo pjesama i nekoliko albuma... Ja sam pisao te zezačke pjesme jer je ljudima bilo dosta kuknjave i zavijanja. Ona je na krilima te glazbe za dva mjeseca postala mega zvijezda. Napravio sam joj četiri ploče koje su bile mega slušane. Ipak, neka druga ekipa htjela je preuzeti Brenu budući da je donosila puno novca, pa ju je banda uzela od mene i gurnula kod Bate Kovača i Marine Tucaković da joj oni rade pjesme. Brena me je prodala za sitniš. Spremao sam je za Euroviziju, napravio sam joj pjesmu 'Blondi sa Balkana' s kojom bi mogla čuda napraviti, ali njoj su napravili i dali 'Sitnije, cile sitnije' s kojom je bila posljednja na našem izboru. Onda se počela skidati jer joj je Saša rekao da je to dobro za posao. Tako se i fotografirala pa je otkupljivala sve tiraže jer bi se u trenutku pokajala. Pokušala se poslije sa mnom pomiriti, ali neuspješno. Ja sam od pepeljuge napravio kraljicu, a tako mi se vratilo. Više puta su me prodali, nije ona jedina', rekao je.

Zahar, koji je svojedobno bio u žiriju natjecanja u kojem je Aleksandra Prijović počela karijeru smatra da je ona tada bila 'prosječno, obećavajuće biće'. Sad kaže da ju je 'Lepa Brena uzela pod svoje'.

Aleksandra Prijović
Instagram 

'Ja sam bio u žiriju dok se ona natjecala. Ona je bila jedno prosječno, obećavajuće mlado biće. Ali naišla je na mudru, sujetnu ženu koja bi sve koji je mogu zasjeniti po pjesmi uvukla u obitelj, u svoje okruženje, da joj budu na oku i da ih drži pod kontrolom. Vjerojatno je i ona kao i svi mislila da će je udajom u tu kuću dodatno uzdignuti. Aleksandra je pjevačica koja se lijepo zbrinula, ali tako da ni jednog trenutka ne zasmeta Breni. Da se nije udala za njenog posinka, Brena bi se kumila s njom. Voli imati sve pod kontrolom, ali nije samo Brena takva'.

Jelena Karleuša
Instagram 

Što se tiče pjevačice koja je nedavno objavila dva albuma 'Alfa' i 'Omega', Jelene Karleuše, Zahar ne krije da misli da se 'Jelena zeza kad pjeva'.

'Ona je režiser skandala. Njeni skandali ne smetaju i ne vrijeđaju. To je njeno sredstvo da bude u žiži. Ona je to usavršila. Jovana Jeremić pokušava to isto, ali je Karleuša mnogo markantnija u tome. Jeleni se ne da pjevati, ima druge atribute, ne mislim na ženske, zna nositi praznu popularnost koja se ovdje prima kao ambrozija. Ja mislim da se zeza kad pjeva. Ali, za čestitku je to što je veliki borac i zna kao nitko drugi iz ničega napraviti nešto značajno i veliko. Ako je popularnost osobina, ona ju je sama napravila', rekao je za Kurir poznati kompozitor.