Povodom proslave 20 godina djelovanja Humanih zvijezda Hrvatske ‘03 te 30 godina SOS Dječjeg sela Lekenik, sinoć se održao veliki humanitarni koncert na kojem je zapjevao i Željko Bebek u pratnji novog benda.

Bebeka je, u izdvedbi svojih najvećih hitova, na gitari podržao i njegov sin, 20-godišnji Zvonimir Bebek.

Željko Bebek i Zvonimir Bebek
Jurica Galoić/Pixsell 

Podsjetimo, Željko Bebek krajem listopada u Areni slavi 50 godina karijere, a javnost je uzburkalo priopćenje članova njegovog, sad već bivšeg benda, u kojem su otkrili da s pjevačem više neće nastupati.

Iako je objava izbrisana s Facebooka, prenosimo je u cijelosti.

The Bend. The end. 16. 9. 2023.
Denis Dex Marijanović 5. 8. 2012.
Dominik Žuga Žagmešter 14. 11. 2014.
Mislav Žaba Žabarović 26. 9. 2015.
Nikola Babić 1. 1. 2017.

Želimo (se) zahvaliti Željku Bebeku na više od 10 godina povjerenja i suradnje. Bila nam je velika čast.
Hvala svim managerima, organizatorima, tehnici, osoblju, gradonačelnicima, restoranima, hotelima... A prije svega hvala cijeloj obitelji Bebek – Ružica, Zvone i Katarina. Više smo bili s vama nego doma.

Željko Bebek
Facebook 

Velika hvala Željkovoj publici. Najboljoj publici. Svima vama koje smo upoznali tijekom svih ovih godina. Hvala! Vidimo se!

Redakcija Scene pozvala je Željka Bebeka kako bi dao komentar na iznenadnu objavu benda, a na pjevačev privatni telefon javila se njegova supruga Ružica Bebek koja nam je izjavila:

'Ta odluka nije donesena tek sad, to traje još od ranije samo smo mi dogovorili da se odradi što se treba odraditi s njima. Drugi bend je već odavno spreman', rekla je Ružica te potvrdila da s ocem i dalje nastavlja surađivati njihov sin Zvonimir koji će s novim bendom također nastupiti u Areni.

Željko Bebek i Ružica Bebek
Robert Gašpert 

'Naravno da će svirati s ocem, ovo nema veze s njim', zaključila je Ružica.

Nakon Ružice, oglasili su se i dečki iz benda i otkrili što se dogodilo.

'O razlozima doista ne bismo pričali putem novina. Profesionalci smo, puno smo vremena proveli skupa, a najvažnije nam je da smo se rastali bez grubih riječi, uz stisak ruke', kaže Denis Dex Marjanović za Jutarnji list i dodao da je vijest s razlogom odjeknula u medijima.

Željko Bebek i Zvonimir Bebek
Jurica Galoić/Pixsell 

'To je sad tako senzacionalistički ispalo, mada tu nema nikakve senzacije. Željka smo o našoj odluci odavno obavijestili, on već, koliko mi je poznato, radi s novim bendom, a na društvenim smo se mrežama od angažmana s njim javno oprostili kako bismo iskoristili priliku da se zahvalimo i Željku i njegovoj supruzi Ružici, kao i svim menadžerima, organizatorima koncerta, ljudima iz tehnike, divnoj publici... Godinama smo više vremena provodili s njima nego s vlastitim obiteljima', rekao je Marjanović.