Marija Bulat, supruga pjevača Marka Bulata nedavno je na Instagramu objavila fotografiju u invalidskim kolicima i zabrinula pratitelje. Marija vodi tešku zdravstvenu borbu, a istaknula je i da joj krvne žile izgledaju kao da ima 70 godina. Boluje od anemije i dvije autoimune bolesti.

Marija Bulat
Instagram 

'Imam tešku anemiju nepoznatog uzroka, dvije autoimune bolesti i limfadenopatiju, što sve izaziva ta anemija. To je bolest krvi koja predugo traje... Imala sam problem s kralježnicom, jako sam se debljala tijekom trudnoća, a troje djece nije malo. Dok sam radila u policiji radila sam posao koji nije baš pogodan položaj za kralježnicu, trenirala sam tenis dugo i to je ostavilo posljedice na moja leđa. Zašto kosti same pucaju... Trpeći tu bol došlo je do deformiteta tijela, odnosno skolioze i kifoze. Sama činjenica da ti je kost sama pukla i prelomila se i da može naprsnuti i druga i treća, to je znak za uzbunu da nešto nije u redu. Sad se borim da se osposobim', istaknula je Marija koja je potom otkrila što ju je navelo da se u tim teškim trenucima bori, a ne da odustane.

Marko i Marija Bulat
Dragana Udovičić/Kurir 

'Djeca i oči moje majke su me tjerale da se borim. Njena tuga kada mene vidi takvu... Trenutak kad smo vozili djecu u kolicima, kao da ih zabavljamo na moru. Kad mi je sin krenuo padati na ivici, a moje tijelo nije moglo odreagirati. Nisam se mogla sagnuti da mu pomognem, mislim da se nije povrijedio samo zato što je gledao u mene i dočekao se na laktove. Sva ta želja da idem s njima u park, da treniram, da se bavim sportom, da izađem sa svojim suprugom, da osvanem i da kažem mami da sam dobro, da mi nije ništa... To me je natjeralo da se borim', istaknula je Marija.

Suicidalne misli, kako kaže, nikada nije imala, ni u najtežim trenucima borbe.

'Fizičke stvari obavlja tata, ali ja sam stalno uz njih. Ne smijem posustati, nekad mi je teško, ali borim se, idem na terapije. Bitno mi je da sam živa svojoj djeci, makar i u kolicima. Tada znaš na čemu si. Naučiš živjeti tako. Ako se u glavi predaš, nikome nisi dobar. Nikada nisam pomišljala o suicidu, ni u tim trenucima', rekla je Marija Bulat i otkrila što joj liječnici predviđaju.

Marko i Marija Bulat
Dragana Udovičić/Kurir 

'Rekli su kad me prestane boljeti, to što me je onesposobljavalo da hodam, te frakture, to će značiti da one zarastaju. Tek trebam doći do pravih terapija, bit će to mukotrpno, ali nisam ni prva ni posljednja', istaknula je ona.

Najteži trenutak bio joj je kad joj je prijateljica, koja je inače doktorica, rekla da je njeno stanje neizvjesno.

'Kad mi je prijateljica koja je liječnica rekla: 'Ne znam što da ti kažem, naredna 72 sata su neizvjesna', to mi je bilo najteže. Kod njih postoje samo dvije reči - stabilno i nestabilno. Ja još uvijek nisam ni svjesna što sam prošla', drhtavim glasom ispričala je Marija Bulat, supruga poznatog pjevača, u emisiji 'Život piše'.