Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DVIJE GODINE BEZ MARINE TUCAKOVIĆ: Stihovima je uvijek slutila nesreću, a oba sina su joj pronađena mrtva

Na današnji dan 2021. godine preminula je Marina Tucaković.

 Marina Tucaković Izvor: Dragana Udovičić/Kurir

Prošle su dvije godine od smrti Marine Tucaković, tekstopiskinje koja je zauvijek promijenila glazbeni svijet svojim hitovima.

Posljednje dane provela je u KBC Dragiša Mišović gdje je prebačena budući da joj je 14. rujna 2021. godine pozlilo. Tad je stavljena na respirator, a bila je pozitivna na koronavirus. Početkom 2018. godine joj je dijagnosticiran maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operirana. Marina je preminula poslije duge i teške bolesti prije dvije godine, a pokopana je na Novom groblju u Beogradu, odmah pokraj sina Miloša Miše Radulović koji ju je prerano napustio u 24. godini. A 15 mjeseci kasnije pokraj majke i brata pokopan je i Milan Radulović Laća koji je preminuo u Izraelu u 36. godini.

 Marina Tucaković Izvor: DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR

Na njihovom grobu nalazi se ikona Bogorodice s djetetom koja prikazuje ljubav majke i djeteta, a pretpostavlja se da je upravo Marina donijela ovu ikonu na grob svog sina onda kad je bez njega ostala.

Pokojna Marina nije krila svoje emotivne lomove, a kroz stihove je slutila nesreću. Ona je prva došla po starijeg sina Miloša. Suprug i ona sve su učinili da ga izvuku iz kandža narkotika, vjerovali su da mogu, ali onda se dogodilo najgore. Bio je prosinac. Prvi. Marina je ušla u sobu i vidjela ono čega se uvijek bojala.

 Marina-Tucakovic.png Izvor: Youtube/Screenshot

'Prsti su mu već bili modri, ne znam što se dogodilo. Ne znam ima li nešto gore nego kad zateknete svoje dijete kako nepomično leži na krevetu', ispričala je kasnije i priznala da nije htjela vidjeti rezultat obdukcije. Od tuge je dobila rak i to je otvoreno govorila. Rak ju je i odveo s ovog svijeta, a Laća, umjetnička duša, nije mogao prihvatiti smrt majke, pa joj se pridružio 15 mjeseci kasnije. I ponovno je bio prosinac.

S devetnaest godina počela se baviti pisanjem tekstova za pjesme, uglavnom pop, a kasnije i turbo-folk žanra - tako osmišljavajući tekstove pjesama koje su danas balkanski i svjetski hitovi.

 Marina Tucaković je izgubila dva sina Izvor: Instagram

Marina je rođena 4.11.1953. godine u Beogradu. Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu. Njen život su obilježili brojni sretni, ali i bolni trenuci, a sve njih je proživljavala uz podršku i ljubav supruga Aleksandra Fute Radulovića. Marina se od smrti sina nikada nije potpuno oporavila, a jednom prilikom je priznala kako je razmišljala o samoubojstvu, ali se ipak okrenula poslu i utjehu pronašla u onome što najbolje radi, pisanju pesama. Marina je govorila da bi voljela biti anonimna osoba. Svoje slobodno vrijeme provodila je s obitelji tako što bi zajedno ručali, a navečer bi se okupili i razgovarali. Ponekad su znali zajedno otići i na neko putovanje.

 Aleksandar Radulović Futa Izvor: Stefan Stojanović/Kurir

Karijeru je započela suradnjom s grupom Zana za koju je napisala hit 'Dodirni mi kolena', koji je objavljen 1982. godine. Inače, surađivala je s glazbenicima srpskog govornog područja. Autorica je tekstova pjesama Dragane Mirković, Jelene Karleuše, Lepe Brene, Zdravka Čolića, grupe Zana, Toše Proeskog, Džeja, Željka Samardžića, Aca Lukasa, Saše Matića...

Inspiraciju je ponekad pronalazila iz priča 'običnih' ljudi koje poznaje cijeli život. Ističe da postoji jedna zanimljiva stvar, a to je njena sposobnost da predosjeti stvari. Kaže kako je znala napisati pjesmu u kojoj je opisana situacija koja se nakon mjesec ili dva dogodila nekome. Pokraj toga što je bila suradnik i ostvarivala odličnu poslovnu suradnju s mnogim estradnim umjetnicima, Marina je s njima i privatno bila veliki prijatelj.

 Milan Laća Radulović Izvor: Kurir TV

Marina je 2008. godine bila članica žirija u realityju 'Operacija trijumf' u kojem su nastupali natjecatelji iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Nakon smrti sina Miloša se povukla iz medija, ali se vraća 2014. godine kao članica žirija u glazbenom programu 'Pinkove zvezde'.

Povezane vijesti