Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PJESME INSPIRIRANE TRAGEDIJAMA: Severina je napisala 'Prijateljice' nakon što je saznala tužnu vijest

Autor Kristina Zrilić

Severina je jednom prilikom otkrila kako je hit 'Prijateljice' napisala za prijateljicu koja je poginula.

 Ana Nikolić, Marina Tucaković i Severina Izvor: Instagram

Brojni glazbenici s ovih prostora su u svojim hitovima opjevali tragedije koje su se dogodile njima samima ili drugima. Jedna od njih je i splitska pjevačica Severina Vučković.

 Severina Vučković Izvor: Instagram

Gotovo da nema osobe koja nije čula njezin singl 'Prijateljice', no mnogi ne znaju tužnu priču koja se krije iza ove pjesme. Naime, jednom prilikom Severina je otkrila da ju je napisala za poginulu prijateljicu.

Severina - Prijateljice
Izvor: YouTube

'Tu sam pjesmu napisala krajem srednje škole. Nazvala me u Zagreb prijateljica plačući da mi kaže da nam je poginula treća prijateljica. Šok! Plakale smo u nevjerici, bila je najljepša u razredu i tad sam odlučila da ću joj napisati pjesmu 'Prijateljice'. To kako je cure vole posebno sam dirnuta, to je mojoj prijateljici u slavu. I drago mi je da se tom pjesmom slave prijateljstva', ispričala je.

Vesna Zmijanac - Svatovi
Izvor: YouTube

Jedan od najvećih hitova devedesetih godina, a koja se i danas rado sluša, jest pjesma Vesne Zmijanac 'Svatovi', koju je snimila 1990. godine. Mnogi hvale ovu Vesninu interpretaciju, no rijetki znaju da je ta pjesma zapravo priča po istinitom tragičnom događaju. Mlada, koja je bila u drugom stanju, zajedno s mladoženjom krenula je na probu vlastitog vjenčanja. Međutim, par je doživio prometnu nesreću koja ih je oboje, odnosno svo troje usmrtila. Navodno, ova pjesma posvećena je upravo njima, pišu srpski mediji.

 Marina Tucaković je izgubila dva sina Izvor: Instagram

Hit 'Mišo moj', koji pjeva Ana Nikolić, napisala je Marina Tucaković. Posvetila ga je sinu Milošu koji je preminuo prije 15 godina.

'Pjesmu sam pisala u svom najtežem životnom razdoblju, kada sam izgubila sina. Dugo sam razmišljala tko bi mogao ove snažne emocije prenijeti publici, a onda je izbor pao na Anu Nikolić', ispričala je Tucaković jednom prilikom.

Džej Ramadanovski - Nedelja
Izvor: YouTube

No, to nije jedina pjesma koju je napisala Marina, a da krije tužnu priču. Legenda romske glazbe, Džej Ramadanovski, veliki dio djetinjstva proveo je u popravnom domu, što je bilo inspiracija za jedan od njegovih najvećih hitova 'Nedelja'.

'Za refren pjesme 'Nedelja' sam kriv ja, ispričao sam Marini Tucaković svoju priču iz popravnog doma. Kao klinac, kad sam bio dobar, davali su mi dozvolu da idem kući, a ukoliko nisam, ostajao sam u domu. Ta 'Nedelja' govori o meni samom, kada nisam dobio dozvolu da izađem, a Marina je za deset minuta napisala refren', otkrio je Džej 2017. u jednoj televizijskoj emisiji.

Povezane vijesti