Srpska pjevačica Kaya Ostojić na meti je surovih kritika nakon što je prepjevala čuveni hit 'Posljednja i prva ljubavi' Tereze Kesovije na ekavici.

Nakon što je snimka ugledala svjetlost dana, nezadovoljni domaći slušatelji osuli su 'drvlje i kamenje' po Kayi i izvrijeđali je na društvenim mrežama i YouTube-u.

Kaya je, naime, za ovu pjesmu platila autorska prava te za nju snimila i spot u rodnom gradu hrvatske dive - Dubrovniku.

Pjevačica je ovom prilikom gostovala kod voditelja Ivana Gajića u emisiji 'Puls Srbije' gdje je prokomentirala kritike.

Tereza Kesovija
Grgo Jelavić/Pixsell 

'Pojavilo se milijun nekih komentara, uglavnom ljudi s hrvatskog podneblja o tome zašto nisam otpjevala na originalnoj ijekavici. Ja sam jednostavno Srpkinja i mi govorimo ekavicom. Tako sam i otpjevala. Uredno sam pitala čovjeka koji zastupa prava Kemala Montena trebam li pjevati na ijekavici. On je rekao 'naravno da ne'. Tako da je to nešto što ne ulazi u taj autorski dio. Pjesma je napisana na ijekavici jer je izvođač s tog govornog područja, ali netko tko želi obraditi pjesmu može pjevati kako želi. Tako da nisam prekršila nikakva prava, čak sam najuljudnije i pitala', rekla je Kaya.