Jašar Ahmedovski prije skoro 30 godina izgubio je brata čuvenog pjevača, Ipčea Ahmedovskog, koji je nastradao u prometnoj nesreći.

Pjevač dugo nije govorio o bolnom periodu kada je ostao bez brata, a svojevremeno je otvorio dušu i priznao kako bol ne prolazi.

Jašar Ahmedovski
Kurir TV 

'Fali mi dosta toga u emotivnom smislu. Trudim se na najbezbolniji način preboliti sve. To je moja bol i svih onih koji su ga voljeli. Ponosan sam što su njegove pjesme i dalje popularne, drago mi. Kad negdje pjevam njegove pjesme, to uvijek bude jak vrisak i puno mi je srce. Sad je 28 godina otkako je poginuo. A i dalje ga vole i poštuju. Ta bol može biti manja, ali nikad neće proći. Život mi se zaista promijenio. Ali mora se živjeti dalje, što raditi', rekao je on u 'Grand Magazinu'.

Na pitanje voditeljice je li istina da četiri godine nije mogao zapjevati Ipčine pjesme, on je odgovorio:

'Dugo nisam mogao na radiju čuti njegove pjesme, a kamoli da pjevam, plakao sam.

Jašar Ahmedovski
Grand TV 

Njemu sam bio uzor, doveo sam ga u Beograd, odgovaran sam bio za njega, trudio sam se da poštuje kodekse života. Bio je temperamentan, vozio je brzo. Stalno sam se svađao s njim zbog toga, čak sam i izlazio negdje na autocesti ako ne vozi sporije. Takav je bio, i nažalost s takvom vožnjom je završio. Teško zaplačem, ali kad čujem njegovu pjesmu, da. Emocija me oduzme. Otac i majka su umrli od tuge kad je on poginuo', rekao je Ahmedovski sa knedlom u grlu.